Vad är Pressure Points?

Pressure punkter är känsliga delar av kroppen där trycket kan användas för att genomföra nöje, lindring av smärta och stress, eller läkning, som i akupressur och reflexologi. Tryckpunkter är också känsliga områden på kroppen där trycket kan användas för att genomföra extrem smärta, skada eller arbetsoförmåga som i kampsporter och andra former av strid. Den moderna medicinen definierar tryckpunkter som områden av kroppen med hög densitet nerv. Koncentrationen av nerver i ett område av kroppen leder till överkänslighet i det området.

Zonterapi eller zonterapi använder tryck av fingrar, armbågar eller andra instrument för massage eller skjuta tryck poäng rikta energi vägar. Baseras på tron att alla kroppens viktigaste organ är representerade med bestämda punkter på händer och fötter, zonterapi anser att genom att stimulera de matchande tryckpunkter, kommer motsvarande organ får hjälp. Fördelarna med stimulerande tryckpunkter inkluderar förbättrad cirkulation, stress relief, och repareras energiflödet. Allt detta förväntas hjälpa kroppen fungera effektivare och läka.

Akupunktur, en gren av gammal kinesisk medicin, lär att kroppen har punkter där energi ackumuleras och blir buteljerat upp. Dessa punkter tros vara placerad framför allt i ansikte och öron. Genom att tränga tryckpunkter med små nålar, är energi vägar tros omdirigeras till gagn för övergripande hälso-och healing.

Omvänt är att studera de mest utsatta punkterna i samband med bekämpning syftar till att identifiera de områden av kroppen som är mottagliga för allvarlig olycka eller extrem smärta. Trycket punkter identifieras så att de kan angripas vilket gör en motståndare arbetsoförmögen. Ögon, näsa och ljumske vanligen placeras poäng bekämpa tryck. Två prickar under käkbenet, en på vardera sidan av ansiktet är ofta undervisas i självförsvar klasser som primära tryckpunkter att användas av offer för våld.

De exakta platserna för kroppens tryckpunkter inte är allmänt överens om. Hundra punkter används i traditionell kinesisk medicin, men andra källor tror att de får nummer i tusental.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.