Vad är Ping Pong Regler?

officiella regler för Ping Pong, annars känd som bordtennis, är internationellt erkänd och lätt att lära. Spelregler lita på standardutrustning, servering, bristningar och olagliga åtgärder. Den grundläggande utrustningen är två paddlar, en slät nettas bord, och reglering Ping Pong bollar.

Ping Pong reglerna börja med att ha en nivå bord utrustad med en kort nät över centrum. För singlar spel, menar de vita linjerna på bordet ingenting. I dubbel, måste man tjäna diagonalt från höger till vänster. Paddlar har gummimattor, sandpapper ytor är inte tillåtet. En match är vunnen när en spelare når 11 poäng, så länge de ligger före med två punkter. Flera spel i rad kan skapa en match, så att kämpa vinner det mesta av ett udda antal spel, såsom 4 av 7. Du byta sida mellan varje spel i en match.

Vilken spelare får sin första tjäna bestäms av luckan av ett mynt. En tjäna består av att kasta bollen i luften och slå till på vägen ner så att den studsar en gång på din sida av nätet, så studsar över nätet att landa någonstans på motståndarens sida. Den första spelaren tjänar två punkter, då tjänar handlas bort så din motståndare tjänar för två punkter, och så vidare. Det är bra för bollen att träffa nätet först, så länge det fortsätter och landar på motståndarens sida därefter. Detta kallas för en "Let" tjäna och servern är tillåtet att reservera bollen. När bollen är i spel, det kallas ett rally i Ping Pong regler. Bollen kan samlades många gånger fram och tillbaka. Om servern missar bollen, slår bollen två gånger i rad, eller träffar bollen någonstans utanför tabellen, förlorar servern deras del. Om din motståndare har tjänat, och du missar bollen, vinner din motståndare deras del. Ett spel måste vinnas med två poäng, alltså en poäng med 10-10, Ping Pong regler diktera du avvägning varje tjäna tills någon hoppar fram med två.

Andra Ping Pong regler omfattar tillåter en spelare att hålla paddeln i antingen för hand, eller växla mellan händerna, eller ens använda båda händerna samtidigt. Du är dock inte tillåtet att flytta eller stöta bordet, inte heller har någon del av din kropp eller kläder för att röra vid bordet medan bollen är i spel. Bollen är spelar inte längre om man vidrör en vägg, tak, eller en annan persons kropp. Det är officiellt utanför marginalerna och någon har just vunnit eller förlorat en punkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.