Vad är Partagas cigarrer?

Partagas cigarrer finns två märken av premium cigarrer. Första Partagas cigarr fabrik invigs i Havanna, Kuba 1845, och är fortfarande i drift i dag under ledning av Habanos, SA, den kubanska staten ägda tobaksbolag. Andra Partagas fabrik öppnades 1978 i Dominikanska republiken, och tillverkar cigarrer för General Cigar. Historien om den berömda Partagas cigarrer är oupplösligt förbunden med den för den kubanska revolutionen. Den Partagas fabriken i Havanna var en stor konkurrent på den internationella cigarr marknaden före den kubanska revolutionen 1959, och är en spelare idag, trots internationella handelssanktioner mot Kuba som tas ut av U. S. och vissa andra länder. 1958 var fabriken den näst största exportören av kubanska cigarrer, vilket utgjorde cirka en fjärdedel av all tobak export till hela världen.

Efter den kubanska revolutionen, den fabrik som tillverkade Partagas cigarrer var nationaliserade till Habanos, SA. Fidel Castro nya regeringen erbjöd Partagas "ägare, Ramon Cifuentes, möjlighet att leda statsstyrda operation, men han avböjde och flydde landet med sin familj. Habanos, SA, fortsätter att producera cigarrer bär Partagas och andra kubanska namn cigarr. Den ursprungliga fabriken i Havanna är ett populärt turistmål. Efter flera års uppehåll öppnade Cifuentes en cigarr fabrik under namnet Partagas i Jamaica, och sedan i Dominikanska republiken. Den Havanna fabrik som tillverkar den kubanska cigarrer Partagas använder kubanska odlade tobak och hantverksmässiga metoder för att tillverka Partagas cigarrer. Dominikanska Fabriken använder tobak som odlas i Dominikanska republiken, Mexiko och Kamerun.

Det här färgstarka historia är en del av det som gör Partagas cigarrer några av världens mest kända och populära cigarrmärken. Några av de mest populära är Serie D Nr Fyra Lonsdales, som nu upphört, Lusitanias, och Shorts. Det är viktigt att inse att det kubanska producerade Partagas cigarrer, och Dominikanska produceras Partagas cigarrer är olika produkter, trots att de bär samma namn. Den kubanska cigarrer är mer mycket uppskattad av några entusiaster, men olagligt för försäljning i USA på grund av handelsblockad mot Kuba produkter. Det är också olagligt att köpa Partagas cigarrer i andra länder, och föra dem till U. S.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.