Vad är Offside i Fotboll?

utomhus fotboll, eller utomhus fotboll eftersom det är känt i större delen av världen, en offside foul kallas när en offensiv spelare, eller angriper spelare är förbi bollen och det finns åtminstone två motståndare mellan honom eller henne och mållinjen. Vanligtvis handlar det om målvakten och en annan försvarare, men inte nödvändigtvis. Straffet för en offside foul är att det andra laget ges bollen.

Regeln skapades för att förhindra offensiv spelare från "plocka russinen ur kakan" nära motståndarnas mål. Utan regeln skulle offensiva spelare svävar i närheten av sina motståndare mål även när spelet är på andra sidan av fältet, med hopp om en lång pass och ett lätt mål. Den Offside regeln fortfarande tillåter för chansen till poäng. Det är också viktigt att notera att offside gäller vid den tidpunkt då bollen passerat, inte i det ögonblick bollen tas emot. Därför, om de offensiva spelare som kommer att få passet "Onside" när bollen passerat, men sedan går bakom den intet ont anande försvarare innan du får passet, är den mottagande offensiv spelare inte offsides. För att göra det lite svårare för domaren och det anfallande laget, kan försvarare spela "offside fälla. " Den Offside fällan är en strategi där försvarare försöka dra en offside straff genom att köra fram inför en potentiell pass, och därmed dra längst fram offensiva spelare offside. Den Offside fällan kan slå tillbaka men om försvarare inte få ett försprång i den mottagande offensiva spelare innan passet görs. Om mottagande offensiva spelare är i nivå med försvararna gå framåt vid tidpunkten för passet, får spelaren onsides , vilket ofta leder till mottagande spelare som är vidöppna. Det finns några undantag från regeln om offside. Det kan inte kallas om de offensiva spelarna på sin sida av området eller om bollen gått bakåt någonstans på området. Det är inte heller giltigt på ett inkast, INSPARK eller hörninlägg. kan Offside kan upptäckas av antingen centrum domaren eller av sidolinjen domare. Om mitten domaren fläckar på offside han eller hon kommer att blåsa sin visselpipa för att sluta spela. Oftare kommer en bisyssla domarens signal för offside genom att en röd markering som visar att mitten domaren att han eller hon skulle blåsa sin visselpipa för att sluta spela. Medan centern domaren inte behöver blåsa sin vissla på sidolinjen domarens signal, i mitten domaren vanligtvis. När Offside är fläckig och mitten blåser domaren sin visselpipa för att sluta spela, han eller hon ska placera bollen på den plats där den överträdelse. Motståndarlaget kommer sedan att få en indirekt frispark från detta läge när offside heter på deras tjänst.

Offside har alltid varit en kontroversiell regel, särskilt eftersom en domare har viss frihet för tolkning, utan också eftersom det är ofta svårt att bedöma spelarens position vid tidpunkten för ett pass. Domaren måste avgöra om omständigheterna var rätt att göra ett officiellt offside samtal, även om spelaren var tekniskt upptar en offsideposition. En domare har flexibilitet i domen att spelaren på allvar för att få passet, rörde sig framåt, och var signifikant "blanda sig spela," som de stater regelbok. Detta innebär att angriparen hade en rättvis chans att göra mål utöver att vara offside.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.