Vad är OS?

OS eller Olympiska spelen är internationella idrottsevenemang som är avsedda att främja samarbete och vänskap mellan nationer i världen och samtidigt firade atletisk. Det finns två huvudsakliga komponenter till Olympiska spelen: det Summer Games och Winter Games. Båda spelen senaste veckorna, kombinera värderingar av händelser, och de hålls vart fjärde år. Med 1992, de är placerade så att de olympiska spelen äger rum vartannat år. Av konvention, värd för de olympiska spelen ändras varje olympiska spelen för att teoretiskt varje nation att ändra inställning till värd för evenemanget, även om resterande värdar har i hög grad koncentrerat till norra halvklotet historiskt. De olympiska spelen har antika rötter. I antikens Grekland, en pan-Grekland spelen hölls i Olympia vart fjärde år, att idrottsmän att visa sina färdigheter tillsammans med poeter, konstnärer och dramatiker. De antika olympiska spelen hade också en stark religiös aspekt, med deltagare som innehar offer och gudstjänster under hela spelen. I 393 f. Kr. , förbjöd romarriket de olympiska spelen, och det sågs inte igen igenkännlig form i över 2000 år.

Redan på 1700-talet haft flera idrottsföreningar regionala olympiads, och i mitten 1800-talet, värd Grekland en olympiad som framhävs konkurrenter från Grekland och Osmanska riket. År 1896 upplevde de olympiska spelen en officiell Revival, tack vare insatserna från Pierre Fredy, Baron of Coubertin, som etablerade många av de konventioner och den infrastruktur som lever kvar i de moderna olympiska spelen, inklusive mottot, Citius, Altius, Fortius , som betyder "Snabbare, högre, starkare. " Baron Coubertin skapade också den olympiska logotyp, en stiliserad utformning av fem ringar. De olympiska spelen är tänkta att symbolisera fred, trots att tre matcher (1916, 1940 och 1944) har avbrutits på grund av krig. De är också tänkt att vara opolitiska, även om detta mål inte alltid har uppnåtts, flera kalla kriget nationer bojkottade varandra under OS, har till exempel, och vissa nationer iscensatta strategiskt OS-bojkott i protest olika aktiviteter med andra konkurrerande länder.

är de organisationer som tillsammans arbetar tillsammans för att organisera de olympiska spelen som kallas den olympiska rörelsen, och hit hör också Internationella olympiska kommittén, de internationella förbunden som bestämmer standarder för olika sporter, och de nationella olympiska kommittéerna i konkurrentländerna. Idrottare som tävlar i OS allmänt anses vara bland de bästa i världen, att bara kunna konkurrera är en stor ära, och en medalj är en kredit både enskilda idrottare och nationen som han eller hon företräder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.