Vad är Monofilament Line?

Monofilament linje är en typ av fiske linje. Det finns andra typer av linjer som finns, men monofilament är den oftast använda typen av fiske linje. Det är också för beading och projekt att sy på grund av sin styrka och öppenhet.

Monofilamentgarn rad är en enda fiber linje, vilket betyder att den har bildats i en fiber, eller strand. Det skiljer sig från Microfilament, eller smält, linjer som dessa typer har flera fibrer slås de samman till en. I monofilament line tillverkningsindustrin, är polymer pellets smält och blandad och blandningen drivit igenom fint öppningar för att skapa linjen. Den monofilament linjen är sedan lägga på spolar. Den limpness, flexibilitet och färgen på linjen beror på den specifika kombinationen av använda polymerer.

Top quality linjer är också den mest hållbara. Premium nylon monofilament linje har varit populärt sedan 1950-talet som en pålitlig fiskelina. Det är ofta den dyraste typen av fiske linje som tillsatser i det gör den resistent mot nötande material såsom stenar och havstulpaner. Salt vatten kan vara speciellt slipmedel på metrev, så vissa monofilament linjer är speciellt utvecklade för havsfiske.

Om lina blir skadad med små nedskärningar som gjorts av slipmedel, kan det bryta när en fisk på linjen kämpa för att fly. Dessutom måste lina att vara stark och stabil nog att kunna hantera plötsliga kraft av en fisk på linjen. Om linjen är svag på något sätt kan det bryta när en fisk vrider linjen medan du slår plötsligt. Den mest önskvärda typen av lina är den minsta diametern som är stark nog för det avsedda ändamålet. Om linjen är för tjock, kan man kasta inte lätt. Även fisk är mindre sannolikt att se en lina om den är tunn.

Färg är en annan viktig aspekt när man väljer lina som fiskar kan se tydliga linje i vissa områden, t. ex. i bottenfiske. I botten fiske bör färgen på linjen matchen botten färg, medan i pole fiske linjen ska matcha vattnets färg. Monofilament linje finns i färger som grönt för alger fyllda med vatten och områden botten med mycket vegetation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.