Vad är Lerduveskytte?

Lerduveskytte är en typ av mål sport där skytten använder ett gevär för att träffa rörliga lera mål, som ibland kallas "lerduvor. " Det finns många regionala klubbar där medlemmarna har lerduveskyttet tävlingar, och lerduveskytte är också en tävlingssport i OS, även om det är endast öppet för män.

Lerduveskytte uppfanns av en fågel jägare, Charles E. Davies, 1915 under det ursprungliga namnet "klockan skytte. " Spelet ändrades något och nådde en bredare publik under de kommande åren, och 1926 höll Davies en tävling för att bestämma ett nytt namn för sitt skytte spel. Vinnaren var Gertrud Hurlbutt, i Dayton, Montana. Hennes inträde, skeet , baserades på den skandinaviska ordet för fotografering. Den nya sporten lerduveskyttet blev mycket populär i hela USA, och användes även för ett praktiskt syfte: under andra världskriget, soldater övade lerduveskyttet att behärska skytte på flygande eller rörliga mål under krigstid.

Idag är lerduveskyttet en gemensam hobby för folk i alla åldrar. Även om de flesta fans av sporten är manliga, finns det också ganska många kvinnor som deltar med lerduveskytte. För vänner eller familj, lerduveskytte tillsammans på en sportklubb kan vara en rolig aktivitet. För den allvarliga Skeet Shooter, finns en mängd olika lerduveskyttet tävlingar över hela landet. att hålla på med sporten i lerduveskytte, måste du köpa ett hagelgevär, ammunition och redskap såsom en skytte väst och skyddsglasögon. Om du har en stor, privat trädgård, och skulle hellre skjuta där än på en klubb, kan du köpa din egen lera fällor och skivor. Om du aldrig har gjort skytte av något slag innan bör du registrerar också i en bössa säkerhet kurs som lär dig om korrekt användning och lagring av ditt hagelgevär. Om du har barn i hemmet, eller har barn över att besöka en sådan naturligtvis viktigt att hålla ditt hem säkert.

för jägare, eller de som bara njuta mål sport, kan lerduveskyttet vara ett roligt sätt att fördriva tiden. Om du gillar lerduveskytte, kan du också prova andra mål idrotter som fälla skytte och idrottsliga lera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.