Vad är Icing i Hockey?

Icing är en regel i hockey för att förhindra ett team från dumpning pucken djupt i sitt motståndarens zon för att kunna använda upp klockan eller att undvika att spela försvar. Ett lag är skyldig till icing när en spelare på sin egen sida om den röda linjen dumpar pucken hela vägen förbi motståndarens mållinje utan pucken gå in på nätet. I National Hockey League (NHL), florsocker kallas inte förrän pucken passerar mållinjen och en motsatt spelare än målvakt rör pucken med klubban. I internationella spela och i de flesta europeiska ligor, det är vad som kallas för "no-touch" icing, där isbildning heter och spela stoppas så fort pucken passerar mållinjen, oavsett om en motståndare rör vid det.

Det finns tillfällen då nedisning kan "viftade bort. " Detta är vanligast när ett lag är shorthanded. Om motståndarlaget är ett maktspel, är det shorthanded laget får dumpa pucken när som helst från vilken punkt som helst på isen utan isbildning kallas. Också, under jämn styrka spela kan nedisning och vifta bort om domaren bedömer att en motsatt spelare kan ha rört pucken innan den korsade mållinjen eller att isbildning var resultatet av ett passerkort som har missats men rimligen kunnat slutförts. När icing begås stannar spelet och en faceoff hålls i den defensiva zonen i team som iskallt pucken.

Som grädde regeln är i allmänhet lyckats förhindra team från att rinna ner klockan genom dumpning av pucken, men den NHL ansåg att ett lag fast i sina egna defensiva slutet för en lång tid ofta skulle isen pucken bara för att kunna göra en rad förändringar och få nya spelare på isen . År 2005, den NHL ändrat nedisning regeln att konstatera att de fem spelare på isen för det felande laget måste förbli på isen för den efterföljande faceoff. Denna ändring bidragit till att minska antalet nedisning straff genom att straffet för nedisning styvare. Det bidrog också till att snabba upp spelet genom att minska isbildning samtal och minska linjen ändringar som gjorts mellan en isbildning samtal och efterföljande faceoff.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.