Vad är Heavy Camping?

fattar beslutet mellan ljus camping och tunga camping är en no-brainer för de flesta fritidsbåtar campare: mindre din utrustning väger, desto mindre måste man släpa runt medan vandring, skidåkning, cykling, segling eller på annat sätt reser. Light campare köpa dyr utrustning för att spara vikt och använda högteknologiska tyger och produkter för att göra sin resa så bekväm som möjligt och samtidigt behålla en låg belastning för resor. Men för vinter campare blir längre utflykter till en plats, tung camping-toting tyngre och större mängder av redskap via en pulka och kälke-kan vara att föredra camping metod för dem som rubrik i skogen, även utan högteknologiska material och lätta redskap .

Heavy camping är i allmänhet reserverad för resor som campare kommer att bo på ett ställe under en längre tid än de skulle med ljus camping. Ett bra val för jägare som vill inrätta ett basläger, medför betungande camping med hjälp av en pulka och kälke för att dra all campingutrustning som krävs för en vistelse i skogen, såsom mat, yxor och sågar, bärbara vedspisar för värme i tält, matlagning utrustning och jakt utrustning. Dödspatruller eller dra kälke bära snöskor för att hålla sin vikt över den djupa snön och därmed göra resandet enklare och snabbare. Heavy camping innebär normalt en tung duk tält, medan lätta campare använda lätta mesh och /eller tält nylon som lätt ryms i en ryggsäck. Duken tältet behåller mer värme men lägger till en betydande vikt för husbil s last.

Heavy camping var den viktigaste metoden för päls jägare och jägare före alternativ för lätta camping fanns tillgängliga. En tung husbil kan ställa in en kamin i tältet och köra en KAMINRÖR på utsidan att ventilera tältet, och därigenom skapa en bekväm livsrum samt till värme. Isolering kunde härledas från naturliga material, såsom löv och grenar från träd. Idag kommer de flesta tunga campare använder mjuka kuddar sover för isolering under sina sovsäckar, men det är inte ovanligt att använda lager av ull filtar istället.

Många av dagens moderna tung campare kan använda snöskoter för att dra sina redskap stället för att dra eller skjuta på det för hand, men i båda fallen, tunga camping platser är begränsade till platser som kan rymma en släde, kälke eller skoter. För en längre campingtur under vintermånaderna, kan tunga camping ge värme och bekvämlighet i skogsområden som bidrar med breda stigar eller områden för resor främjar skotrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.