Vad är Harness Racing?

Travsport är en utlöpare av traditionell hästsport. I Trav, gör galopp hästarna inte med en ryttare på ryggen, men hålls bundna till en lätt vagn, som en jockey guider kring en oval travet. De är tänkta att trava runt banan utan att bryta steg, även om detta inte diskvalificera dem. Breaking Stride kallas att vara "på en rast. " Föraren måste då försöka få hästen på ett korrekt gång, få hästen ur vägen för de andra, och får inte använda paus för att förbättra sin position inom området.

Hästar används för denna typ av racing kallas S-breds eller Standardbreds. Detta innebär att de är "rena växelvarma" fullblod, speciellt föds upp för de krav som idrotten och härstammade från andra hästar som themselevs. Harness-Racing hästar kallas ibland "travare" eller "pacers. "

Alla travhäst har en "födelsedag" i januari först, oavsett vilken dag det faktiskt föds. Även om en häst är född den 25 december, vänder han officiellt ett år gammal på den tiden och kallas "ettåring. "Ett år senare, han officiellt blir två. Detta är den standardmetod för att kategorisera hästar så att de körs mot någon annan av deras allmänna gruppen men det kan vara en nackdel attsent födda hästar. Av denna anledning, uppfödare försöka ordna det så att föl (baby hästar) är född i april eller maj, som ger dem gott om tid att mogna.

Hästarna ras kring en standard oval bana. De med en historia att bryta kliva eller som har varit borta från racing under lång tid måste loppet på ett kvalificerat lopp innan han återvände. Ett kvalificerat ras är en utan ett medel (vinster) eller satsa. Det används för att bestämma hästens sätt, förmåga, och sannolikheten för att kunna följa racing regler. The Little Brown Jug och Hambletonian är mycket berömd sele lopp för tre-åringar. Den börsar (vinster) är betydande. Hästar som vinner lopp som dessa samlas prestige för sig själva, deras ägare, och deras blodslinjer.

Hingstar (unneutered hästar) brukar gå till stud (används för att rasen) och ston meddelas normalt gårdar AVELSSTO för att producera mer racing avkomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.