Vad är Hacky Säckar?

Hacky säckar eller footbags är små fyllda påsar som är avsedda att användas i ett spel som kallas hacky säck. Väskorna är ungefär lika stor som en knytnäve, och de är vanligtvis fylld med bönor, plastgranulat, eller andra hårda fyllningar så att de har viss tyngd och loft. Sportbutiker säljer ibland footbags, och de kan också köpas från traditionella hantverkare inom olika delar av världen, eller från leksaker och butiker hobby. I spelet hacky säck, spelarna sparka påsen fram och tillbaka till varandra utan gör det möjligt att röra marken. Normalt spelarna delta i en rad komplicerade trick som är utformade för att visa sin skicklighet och skicklighet med hacky säcken, och spelare kan utmana varandra till specifika drag. Valfritt antal personer kan delta, med små spel på tre till fem spelare är särskilt populär, eftersom spelarna kan bilda en liten, lös cirkel med tillräckligt utrymme för att leka utan att behöva sparka säcken över stora avstånd.

Ursprunget till det här spelet tycks ligga i Asien, att döma av diskussionerna i liknande spel i skriftlig redovisning av livet i Asien, tillsammans med skildringar av hacky säckar i asiatisk konst. Men många andra kulturer utvecklat liknande spel, begreppet sparkar en liten vadderad objekt runt i en grupp av tillfälliga spelare kan även ses i delar av Afrika och Sydamerika. Vissa kulturer har utvecklat sina egna unika versioner av spelet, komplett med komplicerade regler, och resenärer ibland att lära nya regler och stilar. blev populärt Hacky säckar på 1970-talet, när de infördes som en del av ursprungligen varumärkesskyddade omgång Hacky Sack, en anpassning av traditionella Footbag spel som marknadsfördes av Mike Marshall och John Stahlberger. Uppfinnarna inte aggressivt skydda sitt varumärke, och som därför blev utspädd, ledande personer att hänvisa allmänt till alla footbags som hacky säckar, oavsett deras ursprung.

Spelare åtnjuter ofta hacky avskedande, som det ibland kallas, eftersom spelet har några fastställda regler, och spelarna kan hitta sin egen ta på den. Varorna är billiga, eftersom hacky säckar ofta säljs för bara några dollar, vilket gör spelet tillgängligt för människor i alla ekonomiska klasser. Man kan också göra sina egna hacky säckar genom sömnad, stickning eller virkning olika material tillsammans och hacky säckar kan vara målade, broderade, eller pärlstav med dekorativa accenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.