Vad är Fosbury-flopp?

Fosbury-flopp är en typ av hopp som används i Athletic höjdhopp händelser. Det infördes och populariserades av amerikanska olympiska hög jumer Dick Fosbury. Han använde den hoppande stil för att vinna guld vid Olympiska sommarspelen 1968. Eftersom Fosbury införde den, har Fosbury Flop fortsatte som den vanligaste och mest framgångsrika High Jumping metod. Företaget sysselsätter karakteristiskt en låg tyngdpunkt och en låg masscentrum. The Fosbury flop sysselsätter Sned inflygning, eller köra upp till baren. Den strategi tjänster vanligen mellan åtta och tio steg, även om de mer bekvämt eller konsekvent genom ytterligare steg har funnit det framgångsrika. De sista stegen i upptakten fattas som huvudregel inte direkt till baren, liksom i andra hopp, men i en svag kurva. Fosbury färdiga ursprungligen upptakten i en nära halvcirkel, men även andra hoppare har anpassat sig till en mindre drastisk metod.

Även om tyngdpunkten är etablerad låg på tillvägagångssätt är hoppet görs med en stark rotation i kroppen. Överkropp och underkropp vrida i kärnan, tills ryggen är vänd mot baren. En "kullerbytta" flytta utnyttjas för att få ryggen, huvudet och axlarna över stången inledningsvis. Ryggen är välvd efter axlarna tömma baren och benen sparkas ut så lågt som möjligt tills den nedre delen av ryggen korsar baren. Benen sedan knäppa över Efter avslutande av resten av överkroppen och den bakre delen. I Fosbury-flopp, medan back rensar baren, är ändarna av kroppen så låg som möjligt. Ofta så låg som 20 cm (7. 9 inches) under bar mycket av masscentrum ligger under de bar, vilket gör att hopparen att klara en högre bar än andra tröjor med olika tekniker. Den Fosbury Flop ofta utförs med böjda knän tills snäpp över ribban, och kan göras med armarna vid sidorna, fram eller upp över huvudet, att hålla vikten under stången.

Dick Fosbury började övning av Fosbury-flopp på grund av hans problem och inkonsekvenser i utförandet av de vanligare höjdhopp metoder, den grenslar och västra rulle. Fosbury började närma baren med ryggen mot den och hoppa över horisontellt. Han slutförde hoppa med ryggen välvda och armarna på hans sidor. Han fulländade snart metoden tillräckligt bra för att ta det till OS, där han hoppade 2,24 meter (7,34 meter) för att ta guld.

Den väsentliga drag i den Fosbury Flop är efterblivna och laterala rörelser kullerbytta, och förlita sig på precision jumper. Det vanligaste problemet med dåligt avrättades Fosbury flop är en brist på rotation, eller oförmåga bygeln att knäppa underkroppen över ribban i slutet av hopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.