Vad är Föl Imprinting?

Föl imprinting är en teknik som används av människor och hästar både att införa ett nytt föl i sin omgivning. För stoet (eller dam), är hon etablerade sig som hans mor och garantera hans säkerhet genom att visa honom att hon är hans primära vårdgivare. Föl imprinting låter dig också, hans person, förmågan att skapa ditt eget unika band till honom. Fördelen med imprinting ger dig möjlighet att bekanta er föl med ett brett spektrum av erfarenheter, vilket skulle vara svårare att presentera vid ett senare tillfälle när han blivit mer aktiv.

Omedelbart efter födseln dammen kommer att blåsa i sitt föl näsborrar som kommer att vänja barnet med hennes doft. Nästa hon kommer Nicker till honom i en viss ton så att fölet ska kunna känna igen hennes ljud. Föl imprinting fortsätter som dammen nuzzles honom över hela kroppen, samtidigt som en mjuk, låg Nicker. När denna process fortsätter kommer föl försöka stå och sjuksköterska. Det är viktigt att ge dessa steg för att vara slutförda innan ett avbrott i deras bonding process. Om du är närvarande vid förlossningen, eller när du anländer, kan samma fölet imprinting metoder användas av dig att göra din introduktion . Den första regeln är att angripa ditt sto och få tillåtelse att interagera med sin baby. Även den mildaste av ston kan vara skyddande vid denna tid, särskilt om hon är ogift sto (första födelse). När du är bekväm att ditt sto känns trygg med din närvaro, kan du börja imprinting av din föl.

Börja genom att ge er föl din doft. Försiktigt andas in i hans näsborrar och tillåta honom att andas in din. Denna enkla teknik kommer att skapa en omedelbar obligation och han kommer att känna igen dig för resten av sitt liv, oavsett hur mycket tid som går mellan mötena.

Om du vill ge din föl ett speciellt sound som han kommer att identifiera dig med, skulle detta vara tiden. Många har använt mänskliga former av nickering eller trilling eller något hum om att ditt föl kommer att associera med dig.

Härnäst ska du börja med en mjuk, långsam och mild gnida av föl från huvud till svans. Börja med huvud, ansikte, öron, mun och gå ner i nacken och till resten av kroppen. Var noga med att inkludera hans genitalier och ben.

Det sista steget är att införa ett föl grimma. Börja med att gnida det försiktigt över hans kropp. Det är bäst att lägga det på så försiktigt, men snabbt som möjligt så att din fölet inte känner sig trängd. När grimman är på plats, kan det vara kvar på 15 till 30 minuter. Det är viktigt att notera att ditt föl aldrig bör lämnas ensam medan bär grimman.

Alla dessa steg bör upprepas ett par gånger dagligen. Inom några dagar, när ditt föl är säker på fötterna, kan du börja plocka upp dem och klappa bottnarna. Aldrig göra abrupt eller skarpa rörelser, utan snarare göra alla foal imprinting en trevlig upplevelse.

Målet med föl imprinting är att införa så många upplevelser som möjligt på ett säkert, enkelt och roligt sätt. Om föl imprinting har med gott resultat, kommer ditt föl vara villiga att acceptera nya saker med intresse snarare än misstankar. Detta är början på din relation med din nya föl och du vill att han ska känna sig trygga, säkra och entusiastisk över vad begär du begär av honom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.