Vad är Fantasy Football?

I spelet fantasien fotboll, deltagarna använder statistik från verkliga fotbollsspelare och lag att tävla mot varandra i en säsong av sina egna. Det finns många olika sätt att spelet kan spelas, och en mängd olika regler som styr hur olika ligor bedriver sin konkurrens. skapades den första kända fantasy fotbollsmatch med en man vid namn Wilfred "Bill" Winkenbach 1962. Han och flera andra skapat en åtta-team ligan där spelarna utarbetat riktig fotbollsspelare från AFL för sin fantasi team. Den "ägare" av de åtta lag skulle välja ett begränsat antal av fotbollsspelare från sina rosters att konkurrera head-to-head varje vecka. Poäng delades ut till varje spelare för motsvarande betyg i reala AFL spel, och vinnarna fick pengar som kom från en pool av alla spelare. Det är fortfarande en av de grundläggande sätten att spelet i fantasien fotboll spelas i dag, och det finns en stor mängd variationer. En stor skillnad idag är användningen av Internet, som har varit ansvarig för den enorma populariteten för sporten och har orsakat den att växa till en multimiljon dollar industri. Spelare i dag inte längre behöver hålla reda på alla de komplexa detaljer som deltar i fantasien spela fotboll eftersom det finns många tjänster, både gratis och betalda, som kan göra det åt dem. Mest fantasy ligor använder NFL för säsongen, men det finns också många fantasien arena fotbollsligorna.

A Fantasy Football League kan bestå av ett antal lag som antingen spelar head-to-head varje vecka eller poäng ackumulerade poäng under hela säsongen. Säsongen börjar vanligen innan fotbollssäsongen med ett förslag där alla lag i ett visst ligan kan välja sina spelare under olika riktlinjer. Vanligtvis är de fotbollsspelare som utarbetades förväntas lyckats särskilt bra med sina team. Under hela säsongen, ligor erbjuder oftast möjligheten att handla spelare fantasien fotboll mellan olika grupper. Det finns också fria aktörer-de spelare som aldrig skulle tas upp i förslaget eller har sjunkit med sin ägare under säsongen-som kan erhållas som spelet spelas.

När säsongen börjar lagen förväntas starta olika kombinationer av rinnande ryggen, bred mottagare, quarterbackar, försvar lag och andra spelare varje vecka. Lag som nått bäst resultat eller mest ackumulerade poäng vanligen vidare till playoff rundor och ibland till finalen där vinnaren kan tilldelas pengar, priser eller helt enkelt skryta rättigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.