Vad är Epsom Derby?

Epsom Derby är en ansedd brittisk hästkapplöpning köra på plan på Epsom Downs, i grevskapet Surrey. Derbyt är det andra loppet i den brittiska Triple Crown, och det anses vara en av de brittiska Classic Races. Derby helgen är en stor händelse i Surrey, eftersom tusentals åskådare ner på kapplöpningsbanan för tävlingar och andra Epsom Derby evenemang, bland annat hög profil i samhället såsom den regerande monark i England.

Epsom Downs har varit en plats av hästkapplöpningar och informella träffas under flera hundra år. 1779 etablerade Edward Smith Stanley, 12: e earl av Derby, en tävling som kallas Epsom Oaks, som drevs av ston på plan. Tävlingen visade sig vara enormt framgångsrika, och under nästa år, kördes det första Epsom Derby. Epsom Derby är öppet för både hingstar och ston, och det har vunnit med sex ston i sin historia.

Ingång i Epsom Derby är begränsad till tre år gamla hästar, som av hävd anses krämen grödan. Hästar som vinner Epsom Derby kan befalla höga priser på stuteriet, eftersom tävlingen har så mycket social och kulturell betydelse, och det är en utmaning, välling kurs som kräver mycket av häst idrottare som tävlar i den. Av tradition är Epsom Derby köra en och en halv miles, ett avstånd som ibland kallas "Derby Distance" i en referens till Epsom Derby själv.

Av tradition är Epsom Derby höll Den första helgen i juni, som en del av Derby Festival. Andra raser inklusive Epsom Oaks körs under festivalen helgen, som även omfattar mottagningar, middagar, danser och andra evenemang. Vissa Spelplatsen är öppna för allmänheten, medan andra kräver biljetter eller inbjudningar för att delta. På samma sätt kan varje medlem av allmänheten delta i Epsom Derby, även biljetter till bra platser kan vara svårt att komma med.

Runt om i världen, andra prestigefyllda lopp är uppkallad efter den Epsom Derby, förmodligen i hopp om att bygga upp positiva associationer. I USA, till exempel hästar tävlar i Kentucky Derby och ston kan också tävla i Kentucky Oaks, som traditionellt hålls dagen före Derbyt. Kentucky Derby, dock inte hålls över det traditionella Derby Distance, utan är avståndet reserveras för Belmont Stakes, en annan ras i den amerikanska Triple Crown.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.