Vad är Duck Duck Goose?

Duck Duck Goose! är en enkel match att även mycket små barn kan spela. Duck Duck Goose! spelas både som lekplats spel i folkskolan och som partyspel. Det är ett jagande spel som kräver utrymme för att köra. Målet Duck Duck Goose! är hönan att fly från den spelare som är den, och från dess synpunkt, att fånga gåsen.

Hur man spelar spelet Duck Duck Goose!
Det omgång Duck Duck Goose! brukar spelas med minst fyra spelare, men fler spelare gör spelet roligare. Alla spelare utom en sitter i en cirkel på golvet eller marken, vänd inåt. Dessa spelare är ankor och gäss, men ingen vet ännu vem som kommer bli gås. Den andra spelaren är det. Den spelare som det går runt i utkanten av cirkeln moturs, tapping varje spelare på huvudet eller axeln, en i taget, och säger högt som han eller hon kranar , "anka". Vid någon tidpunkt som den beslutar han eller hon ersätter termen gåsen för ordet anka, och saker förändras.

första spelaren vem är det-så snart han eller hon har skrek "gås"-löper runt cirkel moturs, försöker få hela vägen runt och sitta på gåsen ställe innan gåsen avkastning. Samtidigt, gåsen hoppar till hans eller hennes fötter och jagar efter det, kommer också moturs, försöker tagga spelaren som är det före henne eller hon sitter på gåsen s plats.

Om spelaren som är den kommer till gås s plats och sitter innan gåsen fångster honom eller henne, blir gås den nya IT. Om gås fångsterna spelaren som är det, måste man försöka igen. I vissa versioner av spelet, den spelare som det är ropar "grå anka" istället för "gås. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.