Vad är Corn Cob Pipes?

rökning enheter kallas pipor corn cob verkligen är gjorda av majskolvar, även om de faktiska COB kan vara begravd under lager av annat material som sjöskum och lack. Man tror att jordbrukare och andra fashioned rudimentära pipor corn cob långt innan kommersiell rörtillverkningskapacitet blev möjlig. Lämplig majskolvar tilläts först torka i flera månader eller år, då majskolvar skulle skivas i tvärsnitt. Den majskolvar, men övergick sedan i en svarv och förvandlats till de skålar för rörledningar majs majskolv. En tunn ihålig vass skulle då tvingas genom ett litet hål borrade i skålen och användaren skulle packa en leverans av tobak i skålen själv.

Corn Cob ledningar av detta slag var avsedda sällan att vara permanent. När den hemgjorda corn cob ledningar blev alltför smutsiga, de var oftast kastas bort till förmån för helt nya. När en invandrare bonde i Missouri infördes rör majs majskolv till en kommersiell pipa företag år 1869, men expanderade popularitet och tillgänglighet av rör corn cob betydligt.

Tro det eller ej, det finns en "Corn Cob Pipe Capital of the World", och det är staden Washington, Missouri. Missouri Sjöskum Bolaget krediteras med att producera den första rören majs majskolv, och andra företag pipa i området runt Washington, Missouri finns också fortfarande i näringslivet. Missouri Sjöskum Company använde majskolvar som bas för en ny linje av rökpipor till början rökare och de som gillade provsmakning olika tobakssorter.

Den majskolvar i rörledningar majs majskolv är oftast torkad i två år innan produktionen påbörjas. Eftersom modern majskolvar har fötts för att ge större kärnor, de i allmänhet för små för byggandet av rören. University of Missouri har en 150 tunnland på gammaldags området majs med större kolvar passar rör produktion. Efter torkning är majskolvar skuren i olika storlekar och urholkad mekaniskt för att bilda skålar. Billigare corn cob pipor är utrustade med billiga stammar får saluföras i detta skede, men bättre pipor får mer uppmärksamhet.

Majsen cob rören är ofta överdragen med ett skikt av speciella turkiska lera kallas sjöskum , bokstavligen tyska för "sea skum. "Detta plåster är förvånansvärt lätta och robusta och bredbar. När plåstret har tillämpats, får skålen också behandlas med en lack för att ge en blank och skyddande topplack. Samtidigt är hål borrade i botten av ledningarna corn cob och ihåliga stjälkar bifogas. läckor brukar förseglade med mer lack eller plåster gips. nedre delen av stjälkarna får vara inredda för att se ut som rader av majs på en majskolv.

Corn Cob rören är betydligt lättare än andra rökpipor, vilket gör dem idealiska för börjar pipa rökare. De är i allmänhet billigare än den konstfullt snidade sjöskum pipor marknadsföras mot erfarna pipa rökare. Piprökande entusiaster säger också corn cob rören inte kräver en uppdelning i period innan de når maximal effektivitet, till skillnad från andra dyrare märken av rör. Corn Cob rör sägs att absorbera många av de obehagliga oljor och andra vätskor som finns i många tobak blandningar. Detta kan också innebära att corn cob rörledningar kan bli för mättad för fortsatt användning, så rökare bör vara beredda att ersätta dem ofta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.