Vad är Cohiba Cigarrer?

Cohiba cigarrer är ett världsberömt märke cigarrer från kubansk cigarr företaget Habanos SA De är handgjorda och använda högsta kvalitet tobak. Den speciellt plockade tobak kommer från Vuelta Abajo regionen kubanska provinsen Pinar del Rio. Den kubanska Cohiba cigarrer säljs i inhemska och internationella marknader till högre priser. Det finns också en icke-kubanska Cohiba cigarr varumärke. Den är gjord av USA-baserade General Cigar Company, Inc. i Dominikanska republiken. General Cigar Cohibas är också hög kvalitet och högt pris. Företaget skriver ordet Cohiba med en röd prick inuti bokstaven O. General Cigar Company varumärkesskyddade det namnet Cohiba i USA 1978. De har marknadsfört sina Red Dot Cohiba cigarrer i USA sedan 1997. Andra än namnet, som betyder "cigarr" i Taino indiska dialekt, de har inget samröre med den kubanska varumärket Cohiba. Den Kubas president Fidel Castro inledde tillverkningen av den kubanska Cohiba cigarrer 1966. Den cigarr-making började som ett litet företag och snart växte till en rimlig storlek fabriken. Den cigarrer, men gjordes enbart för Castro och hans politiska anhängare. Ofta var cigarrer också ges som diplomatiska gåvor. Sin exklusivitet och kvalitet ger dem en hög kultstatus. Det var inte förrän 1982, under fotbolls-VM i Spanien, den kubanska Cohiba cigarrer såldes på den allmänna marknaden för första gången . De tre vitolas, eller storlekar, görs tillgängliga vid detta tillfälle skapades ursprungligen 1969. De var de Panatela cigarrer med Corona Especial cigarrer och lancero cigarrer. Dessa cigarrer är en del av Classic Line sortiment som utökades med ytterligare tre vitolas 1989. De nya tillskotten var Cohiba Robusto cigarrer med Cohiba exquisito cigarrer och Cohiba Esplendido cigarrer.

Habanos SA har sedan dess utfärdat fler versioner av varumärket Cohiba, särskilt Linea 1492 sortiment som infördes fem vitolas 1992 och ett sjätte under 2002. Dessa sex, Siglo jag Siglo VI, högtidlighöll 500-årsdagen av Christopher Columbus: s resa till Amerika. Siglo betyder talet på spanska.

Den Genios, Magicos och Secretos cigarrer av Maduro 5-serie dök upp i 2007. Limited Editions och särskilda Offentliggöranden förs årligen vid speciella evenemang och årsdagar, liksom på Habanos Festival och Cohiba Brand-årsjubileum. Alla cigarrer från den kubanska Cohiba varumärket använda thrice jäsning Seco och ligero fyllnadsmedel tobak. Det är denna speciella jäsningsprocessen som ger dessa cigarrer deras berömda mjuk smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.