Vad är Bridge?

Bridge, oftast bara kallad bro, är en typ av kortspel som spelas av fyra personer med en vanlig 52-kort i leken. Spelet är ett mått av skicklighet och slump. Bridge är ganska likt andra trick-taking kortspel, med den mest påtagliga skillnaden är att en spelarens hand visas med framsidan upp på bordet för att användas som "dummy" för spelet. Till spela Bridge, måste spelarna delas in i två person partnerskap. De fyra spelare sätter sig sedan runt spelbordet med partners mittemot varandra och ofta kallas Norra, Västra, Östra och södra under hela spelet. En omgång Bron består av flera avtal, med målet att varje är att uppnå högsta möjliga poäng med de kort du får. Poängen beräknas på antalet trick bud i auktionen, liksom antalet trick som vidtagits under spelets gång. Dealern delar ut korten och bud först. De exakta regler och poängsystem som används för Bridge är standardiserade av den internationella organisation kallas World Bridge Federation. Denna organisation ger regelbundet ut en guidebok som kallas Laws of Duplicate Bridge . Det är en värdefull referens guide för turneringen direktion samt de som strävar efter att förbättra sin behärskning av spelet.

Bridge är ett spel med en rik historia. Namnet bro sägs vara ett engelskt uttal av ett spel som heter Biritch, också känd som rysk Whist. Den äldsta kända Biritch regelbok går tillbaka till 1886. Även om boken inte beskriva många av de regler som används i avtalet bron idag, det poängsystem som används i moderna spel är en följd av ändringarna i spelet av Harold Stirling Vanderbilt. En av anledningarna till kontraktet bro förblir ett populärt tidsfördriv är att spelet kan spelas i turneringar med ett mycket stort antal aktörer. Det finns tävlingar hålls i små lokala klubbar, liksom stora händelser som olympiads och VM.

I viss mån har utvecklingen av modern datateknik påverkat hur spelarna njuta Bridge. Om du har problem med att hitta en lämplig motståndare lokalt, finns ett antal resurser tillgängliga för att spela bridge på Internet. En del är gratis och tillgodose början nivå spelare, medan den betalda tecknade bron tjänster brukar locka en betydligt mer erfarna kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.