Vad är Bossa-Nova?

Bossa-nova löst översatt betyder "trendiga charm. " Den bossa-nova musikstil går tillbaka till det sena 1950-talet i det exklusiva stränder i Rio de Janeiro, Brasilien. Musiken föds från samba, men ändå skiljer sig mycket från det, eftersom bossa-nova har en hel del inspiration från jazz. Bossa nova-hänvisar till dansen och musiken, men musiken i slutändan blev mer populär för att lyssna på än att dansa till.

Många föredrar att lyssna till bossa-nova låter snarare än dansa till dem. Vissa personer hävdar även att Nordamerika har försökt att omvandla den sydamerikanska musiken till en dans vurm. Det var en kort trend av bossa-nova dans från ca 1960 till 1965 i USA och vissa grupper gör fortfarande dansa den i dag. Den bossa-nova drag gungande rörelser och har några samba och rumba steg. En underskrift av bossa-nova är stillheten i kroppen utom den mjuka gungande med höfterna medan knän är böjda. Den bossa-nova tillåter dansarna att lägga till sina egna åtgärder för att passa in i rytmen. Även vals och fox-trot steg kan användas med bossa-nova dansa om de är korta, släta diabilder. Flexibiliteten i bossa-nova gör det lätt dans för nybörjare att lära sig.

Även samba började som arbetarklass musik, bossa-nova var associerad med de rika. Låten "The Girl from Ipanema" kvarstår som den mest kända bossa-nova låten i världen. Mest klassiska bossa nova-låtar handlar om teman av stränder, kvinnor och kärlek och "The Girl from Ipanema" handlar om en vacker kvinna på en strand. Bossa nova-musik började i Brasiliens Ipanema Beach och Copacabana områden.

Bossa nova-musik omfattar samba-som drum beats, men samba vanligtvis har mer percussion. Bossa nova-musik är ofta spelas på en klassisk gitarr och ibland piano. I slutet av 1960 bossa nova-musik blev mer politiskt innehåll, vilket ger den mer samba-liknande egenskaper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.