Vad Climbing Chalk?

Klättring krita används av sten klättrare att förbättra greppet. När klättring på varma dagar, en klättrare händer kan bli svettig, vilket leder till minskad hans grepp. Krita absorberar fukt från huden, därför att stärka sitt grepp om stenen. Klättring krita finns i form av löst pulver, eller en krita boll. Den krita lagras i klättring krita påsar runt klättrare midjan, för enkel åtkomst.

De flesta klättring krita påsar säljs med knytband stängning på toppen. Klättraren kan placera en krita boll i väskan och lämna det öppet vid bergsklättring, gör krita lättillgänglig. Om berget klättraren använder löst puder, kan hon häll det i krita väskan och cinch det stängt. Det måste förbli stängda under hela klättra, för att förhindra att kalk rinner. När en klättrare händer blir svettiga, kritor han dem att absorbera fukt. Om han använder en krita boll, har han bara att gnugga sig i fingerspetsarna på bollen. Detta tar bort svett och tillämpar en ljus beläggning av krita. Om klättraren använder löst puder, måste han öppna kalk påsen något dopp i fingrarna och stängas när påsen. När han gnuggar fingertopparna tillsammans, är fukten och löst puder bort. När du använder klättring krita, rekommenderas att använda en krita boll om möjligt. Klättring krita, i form av löst pulver, kan spilla på klipporna när det används. Detta utgör en risk för klättrare, så även om det förbättrar handgrepp gör det fotstöd hala. När klättraren gör sin fot i fotfäste, kommer det inte bli någon dragkraft, vilket resulterar i honom halka. Krita bollar är mycket säkrare, eftersom krita finns i en nätpåse och kan inte spilla ut på klipporna. Det finns ett par downfalls att använda klättring krita. Krita består av kalciumkarbonat, vilket är vad som absorberar fukt. Det kan tyvärr samma kemiska orsak bergväggen att erodera. När klättraren använder krita, suddas den bort på klipporna, och bygger upp med tiden. Den kalciumkarbonat äter borta vid bergväggen tills berget blir sprött och bryts bort.

Chalk markerar också ett spår på klipporna. Detta gör rutten märkbart för andra klättrare och tar bort den utmaning som det klättra. När stora mängder fukt från luften kombinerar med krita, kan man bilda ett slem på handtagen som kan orsaka andra klättrare smita.

Utmanande linjer kräver en CLIMBER att använda klättring krita. Det bör användas så sparsamt som möjligt, dock. Försök att alltid använda en krita boll att minimera faran för dig själv och andra. Det kommer att hålla krita innehöll och hjälpa till att minimera skador på miljön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.