I Golf, vad är en Bogey?

sporten golf, är en bogey samma som en värdering av ett över par. Termen spöke har använts i golf i över ett århundrade, men ursprungligen en bogey var detsamma som en golfrunda sköt par snarare än ett slut. Både yrkesmässigt och fritids golf, är par standarden antalet skott, eller gungor, att det skulle ta att färdigställa ett visst hål eller kurs. Om ett par 4 hål är genomförd i 5 gungor, har spelaren vunnit en bogey. Likaså på en kurs med ett par 52, en summa på 53 skulle betraktas som en buse.

En bogey är inte ett ovanligt poäng inom professionell golf. Recreational golfare följdriktigt är nöjda med en bogey poäng. Termen spöke går också längre än en svänga över par två och tre. En poäng på två slag över par kallas en dubbel bogey och tre slag över kallas en trippel bogey. Trots att termen skulle kunna öka till fyrdubbla, Quintuple, och så vidare, golf allmänna termer stoppa användningen av bogey på trippel och bara hänvisa till någon högre värdering av antalet tagit skott.

I professionell golf, de flesta spelarna spelat en normal hål på eller under par. Det är dock inte ovanligt att en spelare ska bogey om de RÄKNA en gunga, landa i fara, eller missa en lång sätta. I tävlingar där flera omgångar spelas ut, en bogey värdering kan anses vara bra, om inte bra.

Många människor förväxlar termen bogey med birdie , som är golfens term som används för att ange ett slag under par snarare än över. Men till skillnad från termen bogey, har dubbla en birdie inte när en spelare är två under par. Golfens term som anger två under par är örnen och sikt för tre under par, vilket är i allmänhet en term som för en övergripande värdering snarare än poängen för ett enskilt hål, är albatross eller Double Eagle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.