Hur är fotboll spelas?

Amerikansk fotboll är en komplicerad lagsport som nästan trotsar en kort och enkel definition. Det finns dock vissa grundläggande regler och spelstrategier som bör ge en grundläggande förståelse för spelet många människor bara ser på TV eller i skolan arenorna. Amerikansk fotboll kan kräva ett omfattande ekonomiskt och fysiskt engagemang från aktörer i form av skyddsutrustning, utbildning och resor. I huvudsak är amerikansk fotboll ungefär föra en läderboll över 100 varv fältet för att poäng en sexgradig touchdown, en tre-point field goal, a two-point "säkerhet" eller en en-point bonus sparka efter en touchdown. En touchdown inträffar när en spelare i besittning av fotboll korsar en "mållinje" vid 0 varvet märket. Efter en touchdown, kan det Scoring Team sparka boll från 20 yards linjen och tjäna en punkt för passage mellan två svävande stora målstolparna i målzonen. Ett annat sätt ett fotbollslag kan få poäng är att försök en lång spark från fältet. Eftersom Kickers har ett begränsat antal sparkar, är detta spel i allmänhet begränsad till tider när laget har slut på andra alternativ. Fältet Målet kicker kan göra ett försök att skicka bollen mellan upprätt målstolparna, och om han lyckas laget tjänar tre punkter.

Om ett lag inte flytta bollen ur deras utsedda målzonen, kan det andra laget tjänar två poäng för att återfå bollen. Detta kallas för en "säkerhet", och är en sällsynt men betydande händelse. Scoring två led säkerhet kan ge ett lag den fördelen framför det andra lagets ett led extra punkt försök. Amerikansk fotboll kan ha mycket skeva värderingar, eller så kan bestämmas genom en missad enda extra punkt kick eller en säkerhet.

Amerikansk fotboll är inte bara om att plocka poäng, dock. Det finns också ett kortsiktigt mål som innebär en positiv utveckling av bollen. Hundra gård fotbollsplan är märkt ut på en gård steg längs sidlinjen och tio rader varvet synlig på fältet. Laget i besittning av fotbollen måste gå framåt det tio meter för att bibehålla besittning. Det är inte så lätt som det låter, eftersom det defensiva laget kan placera 11 spelare på sin sida om bollen att blockera löpare passerar avlyssna eller konfrontera quarterback direkt. Ett lag får fyra försök, kallade nedskrivningar, driva bollen tio yards. Om de är framgångsrika, är antalet skrivningar uppdateras. Om de misslyckas med att avancera tio meter, det andra laget vinner bollen. är amerikansk fotboll styrs av en klocka, så grupper måste besluta om nästa spelar och genomföra dem snabbt. Beslutet att skicka bollen ut till en kör tillbaka eller kasta bollen downfield till en mottagare är ofta av en buss som står nära området. Det försvarande laget kan också besluta om nästa spel kommer att handla om löpande eller passerar, och de kan placera sina spelare att ta ner ett körande tillbaka eller blockera en mottagare. Vissa spelar fotboll är utformade för att vinna några meter, medan andra är tänkta att få betydande yardage eller ens en touchdown. Ett bra fotbollslag kommer att ändra sin strategi från en kort pjäs till en långväga pass för att förvirra det försvarande laget.

Amerikansk fotboll spelas i 15 minuters intervall kallas kvartal. När det fjärde kvartalet har gått, är spelet deklarerade över om det inte är bundet poäng. Ytterligare kvartalen kan spelas tills en klar vinnare bestäms. Effektiv användning av klockan är en viktig del av amerikansk fotboll, eftersom en motståndarlaget kanske bara behöver ett par sekunder att koppla in en eventuell scoring enhet. Varje lag har ett utsett antal time-outs att arbeta med, som ofta används för att ge sig själva en chans att formulera och genomföra en sista dike räknandet ansträngning.

Amerikansk fotboll ger spelarna skyddsutrustning såsom hjälmar , axelvaddar och handskar, men det spelar åtgärden kan fortfarande vara extremt farlig. Vissa tekniker för att få ner andra spelare har bedömts vara olagliga under åren, och spelarna är vanligen utbildad på korrekt hantera och kontakt. Fotboll spelare på planen, både defensivt och offensivt, antingen är inblandade i att blockera en motståndare, tar ner en löpare, eller fånga en kastad pass. Överdrivet våld eller avsiktliga brott mot regel i allmänhet behandlas av domare, som är fria att bestraffa varje spelare eller lag för regeln överträdelser eller olagligt spelar.

Amerikansk fotboll kanske inte delar många likheter med den världsomspännande fenomen som kallas fotboll ( futbol ), men det ger underhållning för miljontals fans över hela världen. Amerikansk fotboll är en populär atletisk program på alla olika nivåer inom skolväsendet, från Pee Wee ligorna av grundskola till stora offentliga och privata universitet. Det finns ett antal av undervisningsmaterialet på nätet och i bokhandeln som kan ge en mer ingående introduktion till spelet i amerikansk fotboll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.