Vilka är de äldsta berg-och dalbanor?

med namn som Venom , The Dark Knight och Goliath , har bergochdalbanor bli den ultimata nöjesparken thrill ride. Deras stål loopar, kurvor och omkastningar ta ryttare genom ett illamående-och-skrik-inducerande episoden efter den andra. Det var inte alltid så där, though. Det fanns en tid i Amerika när det ärevördiga trä berg-och dalbana var den största spänningen runt.

bergochdalbanor har faktiskt funnits ganska länge. De datum som den sena 19th century. Några av de äldsta berg-och dalbanor stående datum från omkring 1902.

Tävlingen vara en av de äldsta berg-och dalbanor har varit hård ibland. Några av de äldsta berg-och dalbanor inte längre föreligger, dock. De revs år sedan. Den äldsta berg-och dalbana i världen är Leap det Dips , byggd år 1902. Det står i Lakemont Park i Altoona, Pennsylvania. Den stod oanvänd under flera år, men har varit helt återställd och öppnades på nytt 1999. Dess trä banan är 1. 452 meter lång (442. 6 meter) och 48 fot hög (14,6 meter) och har en fallhöjd på nio fot (3 meter). Bergochdalbanor var en riskfylld verksamhet under de första dagarna, och de som konstruerade den äldsta bergochdalbanor ibland tar en chans med hela sin förmögenhet.

Bland övriga äldsta berg-och dalbanor, är den äldsta utanför USA Rutschebahnen , i Tivoli i Köpenhamn, Danmark. Detta exempel de äldsta bergochdalbanor byggdes 1913 och är fortfarande igång. En av de mest kända trä glasunderlägg är Cyclone på Coney Island, New York. Den Cyclone öppnades år 1927, vilket gör det definitivt en av de äldsta berg-och dalbanor i drift.

Times förändrats, dock, och med dessa ändringar kom nyheten i stål-berg-och dalbana. Stålet banor och bilar tillåts för mer varierade spår mönster. Den Grandaddy av stål dalbana är Matterhorn på Disneyland i Kalifornien. Byggdes 1959, väckte det sensation när den öppnas.

Space Mountain , en inomhus stål-och dalbana på Disney World i Orlando, Florida, öppnades 1975. Det var den första helt slutna berg-och dalbana. Andra parker följde efter och snart, folk ropade på en stål-och dalbana i varje nöjespark.

Wooden coasters är fortfarande populära, särskilt för purister berg-och dalbana. De är fortfarande byggs, om än med bättre material än 100 år sedan. De äldsta berg-och dalbanor är en del av historien, dock, och organisationer för att bevara dem blir allt mer populära.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.