Varför inte män Dance sv Pointe?

att dansa en pointe i balett är att stiga upp till tå tips, så att kroppens vikt är helt inriktade ner på den lilla yta. Dancing en pointe vanligen använder speciella pointe skor, som är betydligt kraftfullare, ofta Tillverkad med tyg eller läder. Även om det är ovanligt, men i själva verket dans en pointe ibland. Detta är i särklass undantag snarare än regel, dock, och det finns flera skäl till detta.

Dancing en pointe först blev populärt på 1830-talet, och var används oftast i romantisk balett. Ut som en ballerina när hon är en pointe är tänkt att vara andlig, för att förmedla etherealness av kvinnliga form och att förstärka den mjuka, graciösa rörelser som redan finns i romantisk balett. Manliga balettdansörer är inte tänkta att omfatta detta ideal i samma utsträckning och därför är det inte så nödvändigt att ha dem dansa en pointe.

Förbereda kroppen att dansa en pointe är en ganska svår pärs. Flesta ballerinor spendera minst ett par års regelbunden träning innan de anses redo att dansa en pointe . Benen måste ha fullt bildats för att säkerställa att trycket inte kommer att skada utvecklingen av foten, och stor försiktighet måste vidtas för att använda korrekt sätt och bygga upp tillräcklig styrka. Styrketräning kan vara en strikt strävan, och skador är inte alls ovanligt. Dessa utmaningar är alla mycket verklig för ballerinor, som ofta väger mindre än 100 pounds. Manliga balettdansörer, som ofta väger betydligt mer än så, är utmaningen ännu större. Extrem försiktighet måste vidtas för att utveckla styrka i valvet och fotleder, och för många manliga balettdansörer det helt enkelt inte är värt besväret att kunna dansa en pointe . Samtidigt har vissa manliga balettdansörer, inklusive Baryshnikov, argumenterat för värdet av manliga dansare lära sig att dansa en pointe , om än bara som en styrka och balans träning, och att främja större empati och förståelse med sina kvinnliga kollegor.

Om man bortser från vikt som en ursäkt, det är verkligen ingen anledning till varför fler män inte dansa en pointe . Den allmänna uppfattningen är helt enkelt att man inte ser manliga balettdansörer på tårna eftersom koreografer inte brukar komma med kompositioner för dem. Det finns några undantag till detta, bland ett fåtal visar på Askungen , och Sir Frederick Ashton's anpassning av En midsommarnattsdröm , där Bottom åsnan danserna en pointe för att representera hovar.

Ett annat viktigt undantag är att manlig balett kår av Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, där ett antal av de manliga dansarna slitage ballerina dräkt och dans kvinnliga rollerna. Eftersom kåren är främst inriktat på klassisk och romantisk balett, innebär detta att de flesta av deras Serien innehåller många manliga balettdansörer dansa en pointe . Trots att kåren är på många sätt presenteras som parodi, är den tekniska förmåga av dansarna ändå ganska enorm, och helt klart visar att förmågan hos manliga balettdansörer dansa en pointe med stor skicklighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.