Vad är spelet hästsko?

omgång hästskor eller hästsko pitching är ett spel där spelarna försöker inringa en insats med kastat hästskor. Det är nära besläktat med KASTRINGSSPEL, ett liknande spel, och det har spelats i århundraden i Europa. Uppgifter tyder på att grekerna och romarna spelade någon version av spelet, och det var mycket populär i England av 1800-talet. Internationella aktörer kan konkurrera om titlar och priser i tävlingar som anordnas av olika värdnationerna. Den grundläggande utrustningen för hästskor är mycket enkel. Spelare behöver en nivå domstol, ett spel, och en uppsättning av hästskor. Vissa företag säljer varorna under hästskor, men människor kan också improvisera med järn eller trä pålar och hittade skor eller skor köpt från en hovslagare, en professionell som tävlar i skoning. De skor som används i yrkesmässig hästskor har standardiserade storlekar och vikter, men i casual play, är detta inte lika viktigt.

Två till fyra spelare kan spela hästskor i grupp. A-laget kastar sina skor i riktning mot insatsen och försökte landa på bål eller så nära som möjligt, och det andra laget följer efter. En hästsko som lyckas inringa insatsen kallas Ringer, efter det karakteristiska ljudet den gör när den träffar på spel, och det är värt tre poäng. Om en hästsko vidrör spel är det en smalare eller hobber värt två poäng. Slutligen är en enda punkt tilldelas också för beroende på vilket lag landar en sko närmast ringen utan att röra vid den. Casual spel går till 21 poäng, medan sjukvårdspersonal kan spela upp till 70. Det finns många varianter på reglerna för hästskor, särskilt kring scoring. I vissa fall måste hästskor landa inom ett visst avstånd av insatsen som räknas, till exempel. Längden av domstol varierar också, och i vissa versioner kvinnor får en fördel genom att vara tillåtet att kasta sig från en plats som ligger närmare polen. Grunderna i sporten är relativt lätt att lära sig dock, och vissa tycker att idrotten är en trevlig metod för avslappning.

I vissa regioner, domstolar eller gropar för hästskor är etablerade på offentliga platser för rekreation spelare att använda på infall. Detta gör det också möjligt för dem att träffa andra spelare och umgås. Människor kan också ställa upp hästsko domstolar hemma, eller upprätta tillfälliga dem på stranden och på andra platser. Även konkurrenskraftig av naturen, kan idrotten också mycket roligt, speciellt i en stor grupp människor turtagning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.