Vad är spelet Twister?

Twister ® är ett fysiskt brädspel utgivet 1966. Populariserades av Johnny Carson och Eva Gabor, kom spelet under hård kritik för potentiellt vara sexuell karaktär. Grundtanken med Twister ® är knappast kontroversiell, men, och har underhållit den flexibla och villiga för mer än 40 år.

Släppt på 1960-talet av spel jätte Hasbro, består spelet en stor plastmatta med färgade cirklar och en motsvarande styrelse med spinner. Den spinner avgör vilken hand eller fot skall placeras på vilken färg cirkel: till exempel kan en spin producera en förflyttning av vänster hand till blå. Även om spelet startar helt enkelt nog, leder bristen och placeringen av cirklar snart allvarliga förvridning, särskilt om det finns flera aktörer. Om en spelare faller eller lägger en hand eller fot på fel ställe, är de diskvalificerade.

Spelet inte fastna i några sekunder, tills Johnny Carson deltar i ett spel med Eva Gabor om The Tonight Show . Nästan omedelbart, bröt kontrovers över det nya spelet ut, med kritikerna bekant med hänvisning till spelet som "Sex i en låda. " Enligt socialt accepterad standard för 1960-talets Amerika, Co-Ed Twister ®-spel var säkert lite ekivokt. Men efter The Tonight Show prestanda, försäljningen av spelet i höjden, vilket gör den till en av de mest populära sällskapsspel av decenniet.

Sedan dess berusande början har spelet uthärdat förändringar i popularitet. Trots sin tid som en stor modefluga på 1960-talet, försvann det från scenen något som nyhet bar bort. Ibland eftersom höjden av sin popularitet, har återfått popularitet, särskilt som en tävling eller ett rekordår spel. År 1987, som studenter vid University of Massachusetts i Amherst den nya Guinness World Record for flest Twister ®-spelare, med 4. 160 deltagare. Största Twister ® spel i storlek ägde rum i Illinois, med 200 gick spelet mattor.

Spelet är populär runt om i världen, med Twister ® turneringar hålls regelbundet i Europa och Asien. Varje år, Island och Grekland innehar många tävlingar, både på lokal och nationell nivå. Fram till rekordet slogs i Illinois 2007, höll Nederländerna Guinness World Record för den största spelet någonsin spelat. Enkelheten med reglerna är förmodligen ansvarar för den globala popularitet Twister ®, utöver de dumma roliga i kryper runt på marken och faller över.

Trots sitt något tvivelaktiga rykte, är Twister ® ett roligt spel som kan avnjutas av alla åldrar. Fortfarande ett populärt spel, kan man på de flesta Leksaksbutiker, och är ett bra spel för parterna. Twister ® är avsedd för två till fyra spelare, och kan oftast köpas för mellan $ 15 och $ 20 US dollar (USD).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.