Vad är spelet Knucklebones?

Knucklebones är ett gammalt spel som spelades ursprungligen med ben i lederna från djur som får. Spelet hade ett antal varianter, och det verkar ha uppstått i många delar av världen, visar att människor kan vara extremt innovativt, även med minimal leveranser. Knucklebones fortfarande spelas idag, även om spel bitar oftast inte gjorda av ben, en närbesläktad spel är uttagen, som traditionellt spelas med metall bitar och en liten gummi boll. Vissa spel butiker lager uppsättningar för att spela knucklebones, tillsammans med instruktioner för ett sortiment av varianter på spelet.

Spelet bygger på skilda karaktär gemensamma ben. Leder är knottrig, snarare än smidig, och de har tydligt identifierbar sidor. Då kastade, benen tenderar att landa på en av fyra sidor och undvika de böjda ändar knucklebone. I huvudsak kan knucklebones ses som en tidig version av tärning, med fyra möjliga punkt värderingar, snarare än sex. Om du vill spela, folk kasta ben på marken och spela in deras poängvärde. Romarna hade ett komplicerat poängsystem för knucklebones, med den högsta poängen går till en "Venus", ett inkast där fyra ben kastades och fyra olika sidor visades. Övriga poäng har beräknats på grundval av poäng värdet av sidorna som visas, beroende på situationen, kan spelet spelas tills någon kastade en Venus eller tills en viss poäng uppnåddes.

Knucklebones skulle också kunna spelade ungefär som Jacks, med en knucklebone kastas och fångas i eller på sidan, eller spelaren utför en mängd olika knep som att försöka plocka upp alla ben på marken medan en låg i luften. Vissa spel inblandade upprepa tricks visas av en annan spelare, som gungade tre ben i luften och fånga dem på baksidan av handen. Processen med att kasta och fånga måste ha den extra fördelen att hjälpa barn att utveckla en god hand-öga-koordination, en mycket användbar färdighet.

Förutom att spelas med bitar av bokstavlig ben, kan knucklebones också spelas med spel plagg som är tillverkade av lera, metall, eller horn. Romarna gjorde knucklebones täckt med ädelstenar, eller graverad med olika symboler, likt tärningar, som förefaller vara orientaliskt ursprung. De visste spelet som tali eller tala. Andra alias för knucklebones omfattar DIBS, jackstones, fem stenar, dibstones och chuckstones.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.