Vad är spelet Charader?

Charader är ett populärt gissningslek ofta spelade på fester eller andra sociala evenemang. Lag om minst två spelare välja en medarbetare till pantomim ett okänt men känner citat, titel, namn eller annan kort fras. De övriga medlemmarna i teamet måste deklarera rätt term i sin helhet inom en viss tid för att vinna en punkt. Det motsatta laget måste då göra detsamma för att vinna deras egna led. Laget med flest poäng efter ett antal omgångar förklaras som vinnare. Det främsta direktivet Charader är inte yttra ett ljud medan utför ledtrådar till frasen i fråga.

Spelet Charader har ett antal regler för rent spel. Utförare kan inte ge några hörbara ledtrådar, t. ex. ljudet av en siren eller skallet av en hund. Officiellt teckenspråk lägg eller pantomiming faktiska bokstäver är också mot reglerna.

För att underlätta den utövande under en runda Charader, finns ett antal olika gester som kan användas lagligt. De särskilda kategori av ledtråd kan anges med en öppning palm gest för litteratur, en hand cranking förslag till filmer eller ritning av en fyrkant för att ange tv, till exempel. När kategori har fastställts, kan Charader performer ge mer specifika ledtrådar till hans eller hennes gruppmedlemmar. I allmänhet kommer den utövande ge det totala antalet ord i frasen genom att visa ett motsvarande antal fingrar. En ledtråd som "Borta med vinden", till exempel, skulle få en visning av fyra fingrar. Nästa gest kan avslöja vilket av orden utövande konstnärens kommer att agera först. Vanligtvis kommer detta vara en särskiljande ord eller en som är lätt agerade ut. Den utövande i vårt scenario kan tyda på fjärde ordet, vind , och agera som om han /hon gick emot en stark vind. En teammedlem kan framgångsrikt skrika ut ordet "vind" och andra kan VRÄKA UR-filmer som slutar med det ordet.

Nästa gest Charader kan vara att ändra tempus på ett verb för att matcha ledtråd . I vår situation kan den utövande få en gruppmedlem att gissa det första ordet som "Go", men det spända skulle vara fel. En dåtid kan vara lagligt anges genom att hålla upp båda händerna och svepande palmerna bakåt samtidigt, som om vinka i ett flygplan eller bil. Den teammedlem kan svara genom att säga "Gone", förfluten tid av "Go. " Laget kanske kan gissa "Borta med vinden" i denna punkt, eller de kan behöva en ledtråd som skall utföras.

Små ord som en, och, eller lagligen kan anges genom att visa en nästan klämde tummen och pekfingret. I vårt scenario skulle performer visas först tre fingrar för att fastställa den tredje ordet, då indikera ett litet ord med de klämde tummen och pekfingret. Gruppmedlemmarna kan gå igenom en lista med vanliga små ord tills ordet "det" förklaras. Ordet "med" kan anges som ett litet ord, eller det kan vara agerade ut som en relation mellan två tecken, anger en är med den andra.

Med mer komplicerade fraser, kan enskilda ord måste delas upp i stavelser. Detta kan vara juridiskt anges av den utövande placera ett lämpligt antal fingrar på hans eller hennes underarm att utse stavelsen på väg att genomföras. Ett ord som ärva , till exempel, skulle kunna agerade ut genom att ange andra stavelsen och pekar på sitt eget hår. Den första stavelsen kan utföras som en hand som går "i" den andra sidan. Det teammedlemmar får ljud ut "i", "Hair" och "det" att gissa ärva . Det är andra vanliga gester i Charader, såsom en sträcka på händerna för att ange en längre form av ett ord, eller en rullande rörelse för att ange en närliggande ord till en gruppmedlem första gissning. Om guesser säger "vind," till exempel, kan den utövande rulla sina händer för att styra guesser mot den önskade synonymen "vind, kan" utförare även ange exakt gissningar genom att knacka på deras näsor och pekar i rätt guesser, och uppmuntra andra gruppmedlemmar att strängen frånkopplad ord för att bilda den korrekta frasen.

Charader kan vara en mycket bra övning i icke-verbal kommunikation och teambuilding. Skaparna av ledtrådar måste recuse sig från att spela själva spelet i Charader, men de kan fortfarande vara timekeepers, scorekeepers, värdar och domare. Den verkliga spänningen av Charader är ofta i head-to-head konkurrens och ökat tryck på en timer för att begränsa föreställningar. Vissa ord kan vara mycket svåra att pantomim, som bara ökar spänningen när tiden går ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.