Vad är rytmisk gymnastik?

Rytmisk gymnastik är en sport som kombinerar gymnastik och dans med konstnärlig och skickligt utnyttjande av handhållna apparater. Begreppet rytmisk gymnastik har funnits sedan 1800-talet, men har utvecklats till en fullfjädrad olympisk sport sedan befruktningen.

officiellt erkända för första gången som modern gymnastik 1961, blev det senare och blev känd som rytmisk gymnastik. Den första VM för idrotten hölls 1963, men har inte lagt till de olympiska tävlingar fram till 1984 som en individuell sport. I olympiska sommarspelen 1996 lades en grupp konkurrens kategori till rytmisk gymnastik. och med 2007 är rytmisk gymnastik en sport främst deltagit i av kvinnor, men vissa länder har utvecklat en manlig-baserade intresse för sport. Vare utför som individ eller en grupp, måste gymnasts anställa användningen av en eller flera handhållna apparater som används inom idrotten. Dessa inkluderar klubbar, bollar, fälgar, band och rep. Konkurrenter kombinera olika inslag i gymnastik och dans samtidigt manipulera en apparat. I rytmisk gymnastik är konkurrenter gjorde bygger på en tjugo punkt poängsystem. Den poängsystemet har ändrats sedan den första starten, som började som en tio poängräkning system likt konstnärliga gymnastik. Även om poängsystemet alltid komma att ändras efter bedömning av Fédération Internationale de gymnastique (FIG), det internationellt styrande organet inom sporten, anpassades de tjugo poängräkning system under 2005. Det primära värdena i det bedömningssystem som bygger på tre delar av rutin-tekniska, konstnärliga och utförande.

Under konkurrens kan en rytmisk gymnast utför alla slags kombinationer av danssteg med gymnastik, men de gjorde inte bara om deras utförande av specifika drag, men också deras förmåga att hantera sina valda och sin kreativa och konstnärliga uttryck. Såsom med andra tävlingsidrott som använder musik som konståkning, måste deras rutiner noggrant koreograferade och praktiserade ett obegränsat antal gånger. Likt konkurrenskraftig gymnaster, deltagare i rytmisk gymnastik börjar vanligtvis i ung ålder. Många börjar sporten efter att ha införts till gymnastik, men kan också utveckla ett intresse på grund av dans.

De tre huvudsakliga tävlingar i rytmisk gymnastik är Grand Prix-turneringar, VM och OS.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.