Vad är olika typer av skidor?

Den använda skidor beroende på vilken typ av verksamhet åkaren gör liksom vilken typ av terräng åkaren använder. Exempelvis fancy freestyle flyttar kräver smal tippat skidor, medan alpin skidåkning turnerat efterlyser breda, korta skidor. Några av de olika typerna av skidor inkludera utförsåkning, längdskidåkning, land, telemark, alpin Touring, twin-tip och monoskis. Den största skillnaden mellan cross country skidor och alpint, eller utförsåkning, är skidor som det längdåkning har klackar av boot gratis, medan tån är ansluten till skidan. Hela stöveln är ansluten till skidor i alpina skidor. Den främsta orsaken till skillnaden är att längdskidåkare måste stiga upp och ner terräng.

Overland touring skidor är avsedda för användning på mjuka kullar. Både waxable och icke-waxable versioner av landvägen touring skidor finns. Oerfarna skidåkare är oftast bättre med icke-vallade skidor som vallade skidorna kan vara svårare att använda. Wide landvägen touring skidor används för djup snö i backcountry regioner, medan smala versioner kan användas för både djup snö och ställa skidspår.

Telemark skidor är ofta metall-edged och finns i racing stilar. Sorter för olika typer av snö som hårt pack och pulver finns även i telemark skidor. Telemark nybörjare ofta rekommenderas att använda soft-flex Telemark skidor med en bred spets, smal midja och breda svans för lättare svängar.

Alpine Touring skidor är lätta och kortare och bredare än de flesta andra skidor, att snäva kurvor på hård snö. Alpine Touring skidor är utformade för branta sluttningar och berg snöförhållandena. Mjuk snö versioner av alpina touring skidor är också tillgängliga. Många alpina touring skidor innehålla en skåra på svansen samt en spets i hålet på skidor. Klättring skinn-material bifogas till botten med skidorna för att lägga mer glid-kan fästas i skåran, och hål kan användas för att infoga rep och annat material om skidorna används på deras räddning släde form.

Twin-tip skidor är smala i båda ändar för att möjliggöra enklare och snurrar bakåt avgångar. Twin-tip skidor används i snålskjuts skidåkning på icke-friserad snö och all terräng. Twin-tip skidor används också i fri stil skidor med dess betoning på hopp, snurrar och vänder.

är Monoskis består av en skida snarare än en uppsättning med två. En Monoski liknar det en mycket bred snowboard med säte skulle se ut. Ski bindings är placerade sida vid sida på en Monoski. Vissa åkare säger att monoskis sätta mindre press på knä än vanliga skidor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.