Vad är några Träsnide Tools?

Träsnide varierar i intensitet från detaljerade whittling till större hand arbeta, och på de mer erfarna änden av skalan, svarv arbete. En grundläggande uppsättning av verktyg kommer att förbereda oerfarna träsnidare till avancemang genom sin alltmer invecklade nivåer träsnide. Det viktigaste handverktyg för träsnide och deras beskrivningar är följande:

 • Carving knivar används för whittling och fina detaljer arbete. De säljs i en mängd olika storlekar för att anpassa storleken på användaren och projektet.
 • Mejsel används för att skapa rena kanter och inskränka trä, och säljs ofta i olika uppsättningar blad bredder. Den vassa eggen är isolerad till slutet av mejseln bladet medan resten av bladet och handtaget som hävstång.
 • Gouges används för att ta bort stora delar av trä och göra rundade kanaler, skölpar liknar mejslar utom de har en böjd klinga.
 • Mallets används för att peka på mejslar och urgröpningar, mallets vanligen i gummi och trä material. För de flesta användningsområden, gummi mallets rekommenderas och är mer hållbara.
 • Flygplan används för utjämning och jämna ytor, flygplan varierar i storlek från palm-sized en fot över. Storleken på projektet kommer till stor del avgör storleken på planet.
 • Clamps används för att hålla virket på plats på arbetsbänken för att förhindra olyckliga halk-och olyckor när carving. C-klämmor och bänk klämmor vice räcker för de flesta fastspänning behov, medan mer specialiserade klämmor kan behövas mer komplicerade eller särskilda projekt.

Novisen trä arbetstagaren bör föregripa betala en bra summa för grundläggande Träsnide verktyg. Medan de är enkla, är det viktigt att de inköpta verktygen är av hög kvalitet. Bekväma handtag är viktiga. Köpa billiga verktyg kommer att resultera i blåsor och sår, vilket hindrar en förmåga att snida. Dessutom kommer bra verktyg pågå i många livstider om välskötta.

Kanterna på stämjärn, mätare, och knivar är bäst upprätthålls genom noggrann lagring och konsekvent skärpning. Vid förvaring Träsnide verktyg bör hållas utanför extrema temperaturer, särskilt om de har träskaft, och bör hängas upp eller förvaras i en låda med fack eller trasa för att hålla verktygen separat. Att tillåta verktyg för Bang mot varandra i en oorganiserad låda kommer tråkig kanterna snabbt. Men även med korrekt lagring kanterna kommer tråkig göra för farligt, oprecisa arbete. Det är därför viktigt att regelbundet slipa kanterna. Slipning är en exakt och svår uppgift som kräver expertkunskaper. I början är det klokast att ha ett professionellt verktyg bryne för den uppgiften och att få kunskap om uppgiften längs vägen.

Med dessa grundläggande verktyg, och det viktigaste verktyget för alla, tålamod, kommer en nybörjare vara på väg till Träsnide vackra verk.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.