Vad är livslängden på en golfboll?

hållbarhetstid en golfboll beror mycket på vilken typ av golfboll det är. Den fasta gummerad plast golfboll hittas vanligtvis på minigolf banor och körbanor kunde vara fem år eller mer, eftersom den har väldigt låg kompression och tenderar att stanna "i svängen". Debatten om hållbarhetstiden för en golfboll börjar egentligen med den äldre golfboll modell känd som en sårad balata boll. En balata golfboll brukade vara fanbärare för moderna golfboll. I dess centrum var en vätskefylld gummi boll, som egentligen är motorn i bollen. Ett generöst utbud av elastisk tråd lades ned sedan runt kärnan i golfbollen att ge mer spänst och komprimering, eller förmågan att återgången från en träff. Detta elastisk tråd lades ned mycket hårt för att upprätthålla spänningen. Hela balata golfboll skulle sedan kunna täckas med ett mycket starkt hölje med dimpling för bättre aerodynamik. Golf experter menar att en äldre tredelad golfboll kan ha en hållbarhet på två till fyra år.

Anledningen en tredelad golfboll har en relativt kort livslängd beror på vilken typ av elastiska trådning. Efter en balata golfboll har använts av en spelare ett par gånger, kan det börja falla ur runda. Såret elastisk tråd kan också börja förlora en del av sin ursprungliga spänning och elasticitet, vilket leder till en mätbar förlust av yardage på enheter. En äldre tredelad golfboll ofta har inte lika mycket energi tillbaka som en nyare boll, och det finns alla möjligheter det yttre skalet kan bli hack eller skivor under spelets gång.

modern ersättare till den tredelade golfboll har en beräknad hållbarhetstid på minst fem till åtta år, beroende på lämpliga lagringsförhållanden och omfattning av användning. Ett massivt gummi boll har i stor utsträckning ersatt den äldre vätskefyllda kärna, och många av de nyaste bollar använda avancerade gummi och plast för att ge samma spänning och komprimering av de sårade balata golfbollarna. Så länge nya golfboll ärmar skall förvaras i rumstemperatur, kan de senaste tänka så länge som golfspelare som använder dem. När en golfboll börjar visa tecken på skada eller förlust av yardage, kan det dock bäst att byta till en nyare version. Skadade golfbollar kan göra skada på klubb huvuden, och återanskaffningsvärdet av en skadad klubb ansikte är mycket högre än kostnaden för en ny hylsa golfbollarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.