Vad är ett fullblod tävlingshäst?

fullblod tävlingshästar är en hästras känd för sin snabbhet och uthållighet. Fysiska egenskaper inkluderar en genomsnittlig höjd av 16 händer (64 inches eller 62. 56cm), ett förfinat huvud, lång hals, jämnt böjd rygg och långa, slanka ben. De har oftast bay, fux, svart eller grå rockar, och många har vita tecken på deras ansikte och ben. Även fullblod är mest kända för sina racing förmågor, har de också visat sig vara mycket skickliga på att andra idrotter såsom jakt, hoppning och polo, och används ofta för att uppgradera raser av hästar eller skapa helt nya raser. kan härstamning varje fullblod kan spåras tillbaka till tre hingstar-den Byerly Turk, Darley Arabian, samt Godolphin Arabian-som fördes till England från Mellanöstern under det sena 17th århundradet. De var fostrade sedan till inhemska hästar att skapa vad som kallas för fullblod.

Från tiden denna selektiva avel process inleddes, har stamböcker spelat en viktig roll i Thoroughbred Racing branschen. Börjar med General Stud Book, publicerad av James Weatherby 1791, och fortsätter med The Jockey Club, som är den rasen registret för alla fullblod i Nordamerika, namnen på över 3 miljoner hästar har registreras och kan spåras tillbaka till sena 1800-talet. Med intåget av DNA-typning är Jockey Club nu kunna verifiera släktskap med manen hår, med 99,9% noggrannhet takt, så att de bättre kan upprätthålla kvalitet och kompetens på fullblod arv. Jockey Club också registrerar resultaten av dagliga Fullblod tävlingar runt om i världen.

Några markanta fullblod av 20th Century omfatta Man O War, som anses av många vara den största amerikanska tävlingshäst i alla tider, Citation, den första Fullblod tjäna 1 miljon dollar under loppet av sin karriär, Native Dancer, tillgivet kallas vid "Gray Ghost", sekretariatet, som satte världsrekord genom att vinna Belmont Stakes med en 31-längd seger, och Seattle Slew, den första obesegrad Triple Crown vinnaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.