Vad är ett Medium Format Camera?

Både kommersiellt och konstnärligt fotografer föredrar ett mellanformat kamera eftersom det utsätter ett större område med film, vilket ger skarpare bilder som kan förstoras eller beskäras med fler anläggningar. De flesta använder 35 mm-film i deras personliga kameror, som är den fysiska bredden av filmen, men medium format film är 60mm bred. Med hjälp av ett medium format kamera, men tyngre och dyrare än en mindre, ger fotograferna större kontroll över bilden. Eftersom en mellanformatskamera kameran använder 60mm film, utvecklat bilden kan utvidgas till att omfatta en tidning täcke, en affisch, eller ens sidan av en byggnad med mindre kornighet eller otydliga än skulle resultatet med liten film. Större negativ fånga fler detaljer, som återges skarpare utskrifter. Den högre kvalitet innebär också att det är lättare att retuschera negativen, korrigera fläckar eller mildra ett oönskade reflexer. Film storlek är den främsta motivationen för professionella fotografer att uppgradera till ett mellanformat kamera.

Medium format film och har en standard bredd, inte har en standard span. Varje rulle med 60 mm film, med en längd på 120 eller 220 mm, kan exponeras med varierande ram sträcker sig, till skillnad från standard 35mm film. En populär storlek för porträtt är 6 x 7, vilket 60mm x 70mm, eftersom det är nästan kvadratisk och möjliggör för beskärning av olika Gemensamma proportioner. Många tidskriftsförlag föredrar fotografier av dimensioner i proportion till en 6 x 7 negativ. Några konstnärliga fotografer besluta att använda en kvadrat på 6 x 6, eftersom det skapar intressanta kompositioner. Andra panoramautsikt fotografer landskap eller stadsbilder exponera en stor rektangel av 6 x 12 film med ännu inramade en del, även om de kan bara få tio bilder per rulle.

En fotograf i särskilda evenemang, sport, djur, arkitektur, mode, eller förmåner journalistik från andra tillbehör för ett mellanformat kamera. De kan förses med utbytbara ryggar att växla midroll mellan olika typer av film utan att utsätta skott dagsljus. Till exempel med en Polaroid film tillbaka kan man ta ett prov skott som omedelbart visar vad de verkliga skott kommer att se ut. Därefter, Polaroid ryggen kan knäppte bort och ersättas med film för ett permanent register av bilden. Det finns också en mängd olika special linser, såsom makro eller fisheye, kompatibel med ett medium format kamera. Även digitala tekniken har anpassats för användning i stället för film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.