Vad är en maratonlöpare?

En maratonlöpare är en löpare som tävlar i att springa maraton avstånd raser som traditionellt är 26 miles (42 kilometer) lång, men maratonlopp kan organiseras på andra längder också. Bland löpare, maratonlopp är unika, eftersom de måste träna på ett sätt som tillåter dem att prestera på en mycket hög nivå över en mycket lång sträcka. Vissa maratonlopp kombinera sin utbildning med utbildning i andra sporter som cykling och simning för triathlon och biathlons, medan andra föredrar att fokusera enbart på kör.

Enligt legenden, kommer den tradition av maraton från grekiska historien. En budbärare sprang påstås från staden Marathon till Aten för att leverera viktiga nyheter, tyvärr ramlar ihop och dör efter att meddelandet har levererats. Denna legendariska historien återupplivades på 1800-talet när människor började att främja maraton och maraton var en av de första olympiska händelserna. Idag är maraton köra över hela världen, och flera städer har särskilt berömd maraton händelser. Förutom traditionella maraton en maratonlöpare kan också tävla i ultramarathons, lopp som är längre än den traditionella avstånd. En Ultramaraton kan också köras under extrema förhållanden, såsom mycket varmt eller kallt väder, vilket gör det ännu mer fysiskt tungt för deltagarna. I samtliga fall är målet att komma in inom en viss tidsram, snarare än att vinna hela tävlingen, och det finns ett antal klasser där en maratonlöpare kan konkurrera, inklusive kvinnlig löpare, senior löpare, eller manliga löpare.

Många löpare är sprinters, som klarar en explosion av hastighet över en kort sträcka. En maratonlöpare är mindre intresserad av hastighet än i uthållighet, att utveckla starka muskler, en stor lungkapacitet, och en mycket tuff blodcirkulationen så att hjärta och lungor kan tåla de tuffa villkoren för ett maratonlopp. Maratonlopp gå på flera långa serier varje vecka för att bygga upp uthållighet, conditioning deras kroppar för maraton konkurrens.

Köra i ett maratonlopp kan vara mycket hårda mot kroppen, och maratonlopp måste vara noga med att ta hand om sina kroppar och villkor sig för stora tävlingar. Under ett lopp, löpare måste dricka tillräckligt med vatten för att förhindra uttorkning, utan att överbelasta och orsakar vatten förgiftning. De måste även sträcka sig långt före och efter tävlingarna för att förhindra kramper och andra muskelbesvär, och äta en hälsosam kost under utbildningen är också kritisk. Vissa människor är benägna att överträning, driva sina kroppar för långt och orsaka en uppdelning.

Människor kan träna som en maratonlöpare ensam eller i grupp, och vissa anlita en personlig tränare för att ställa in ett träningsschema och mål. Med hjälp av en personlig tränare kan också förhindra överträning, som utbildare är förtrogna med tidiga varningstecken på arbetar för hårt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.