Vad är en Wild-Card Playoff Team?

A wild-card särspel team är ett team som tas upp i Postseason spela en viss Sports League trots att inte få sin egen division. I NFL, som är indelad i National Football Conference och American Football Conference och sedan i norr, söder, öst och väst divisioner inom varje konferens finns två vilda kort grupper läggs till de fyra division vinnarna i varje konferens. Det Divisionsvinnarna göra det i slutspelet oberoende av sin information, medan grupper med de två bästa poster bland icke-vinnare division varje räknas som ett wild-card lek team. är den första omgången av NFL playoffs ofta kallat Wild Card runda. Det ingår två wild card lag som skall spela mot de två lägsta-seedade Divisionsvinnarna. Vinnarna i de två matcherna spelar sedan de två översta divisionen vinnare i Divisional runda. De två bästa lagen har fördelen av att vinna ett mindre spel för att komma till Super Bowl.

Major League Baseball använder ett liknande system, så finns det bara ett wild-card särspel team för att gå med tre division vinnare i National League och American League. I den första omgången av slutspelet spelar wild-card särspel team indelningen vinnare med bästa skiva, om inte lagen är i samma division, medan de två andra Divisionsvinnarna spela mot varandra. Vinnarna av dessa serier går på att möta varandra i League Championship Series, föregångarna till World Series. Den NFL började använda jokertecken systemet 1970, och under de första 35 åren, bara fyra wild card lag vann Super Bowl. 1980 Oakland Raiders var de första wild-card särspel lag att vinna Super Bowl, slog Philadelphia Eagles. I 1997 Denver Broncos, 2000 Baltimore Ravens och 2005 Pittsburgh Steelers också varje vann Super Bowl som ett wild-card lek team.

Wild card framgång är vanligare i baseboll än inom fotbollen, kanske delvis på grund av jokertecken lag inte har den nackdelen att behöva vinna en match än de bästa lagen, som de gör i NFL. Baseboll började använda joker 1995, och den första wild-card särspel laget att vinna World Series var 1997 Florida Marlins. Det fanns även en sträcka, från 2002 till 2004, som såg ett wild-card särspel lag vinner World Series för tre år i rad, och 2002-serien stod mellan två vilda kort stallen, Giants och änglarna.

Icke-Divisionsvinnarna släpps in i slutspelet i alla de fyra stora amerikanska lagsporterna, men det är inte alltid nämns som ett wild card. I NBA och NHL, där endast tre division vinnare och fem av vad som kan anses wild-card särspelet lagen i varje konferens, så uttrycket "wild card" inte används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.