Vad är en Titanium cykel?

titan cykel är en cykel med en ram gjord av titan, en metall som är ovanligt lätt ändå mycket hållbara. Titan cyklar är populära val för både väg-cyklar och mountainbikes. Men för dem som är intresserade av cykling som en tävling, bör det noteras att en titan cykel kan vara så tunn att den inte kan uppfylla de normer som styr en del tävlingar. Den titan cykel skulle sannolikt innebära första preferens nästan alla människor som tar cykling som en seriös hobby om inte för en viktig faktor. Dessa cykelramar är bland de dyraste enskilda delar av utrustning i hela idrotten. I vissa fall, hitta en ram för under $ 1,000 US Dollar (USD) är en svår uppgift. Detta är helt enkelt för låg-slut titan cykel ram.

Kostnaderna för en titan cykel beror främst på förvärvet av materialet och tillverkningsprocessen. Medan titan är ett av de mest förekommande elementen på jorden, utvinna det ofta kan vara en kostsam process. Vidare tillverkningsprocessen krävs för titan är mycket specialiserade och ytterligare ökar kostnaden. En del av kritiken mot titan cykel är dess tunn anser att vissa förare kan uppleva eftersom ramen är inte särskilt hård. Även om detta kan orsaka en del att tänka en titan cykel är inte särskilt stark, är detta inte sant. Riders bör tänka på detta är den typ av material, inte en brist i utförande. Vidare är titan cyklar ofta med större rör för att kompensera för denna situation. Det faktum att det fortfarande är en lätt cykel trots detta extra material är ett bevis på hur ljus titan är.

mountainbikecyklister kanske föredrar en titan cykel på grund av dess förmåga att kunna manövreras lätt. Den lätt ram innebär att den snabbt kan manövreras på ett sätt som cyklister kan ha problem att upprepa på cyklar tillverkade av mer traditionella material. Detta kan vara mycket viktigt att en person som har cykling i bergen.

På grund av kostnaden för titan cyklar, hitta dem på massmarknaden är en svår sak göra. Snarare, de flesta är specialanpassade, vilket är en annan bidragande faktor till de höga kostnaderna. Men skulle ryttare vara svårt att hitta ett material som erbjuder lika mycket hållbarhet. Om det är dess motståndskraft mot korrosion eller motståndskraft mot utmattning, uppfyller titan cykel konsekvent förväntningar allvarliga bikers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.