Vad är en Renaissance Fair?

En renässans mässa eller festival är en händelse som är tänkt att efterliknar utseendet och känslan på mässor under renässansen i Europa eller England. Det verkliga innehåller vanligtvis ett antal traditionella nöjen såsom musik, tornerspel, dans och skådespel, och ett sortiment av livsmedel och drycker från den tiden finns också. Många mässor har också ett sortiment av leverantörer som erbjuder en rad produkter, såväl renässans teman och annat. Den exakta utformningen av en rättvis varierar, beroende på vem som lägger det på. I vissa fall är en renässans rättvist tänkt att bli ett historiskt korrekta återskapande som erbjuder utbildningsmöjligheter för besökare. Säljaren hålls strikt inom gränserna för perioden, och aktörer klä ut historiska siffror för att mingla med fairgoers. I andra fall får en renässans rättvis verkar mer som en nöjespark, med större frihet i vilka typer av produkter och en generellt mer kommersiell känsla. I båda fallen kan gå en renässans rättvis vara en rolig erfarenheter, särskilt när en rad nöjen är representerade. Många människor klär ut sig i period kostymer att komma in i känslan för saker, de flesta mässor med inriktning på Tudor period i England, särskilt härskaren Henry VIII och Elizabeth I. Andra Renaissance mässor kan ha en mer europeisk känsla, med inriktning på italienska eller Frankrikes historia. I samtliga fall mässor firar blomningen av konst och kultur som kännetecknade renässansen.

Under renässansen själv, var mässor gemensamma evenemang. De låg oftast i ett centralt område, så att en rad olika leverantörer och beskyddare kunde mötas, och nöjen som reser spelare och clowner var vanliga. På en mässa kunde besökarna sko sina hästar, köpa proviant kök, utbyta information om sin region, och få en mängd andra nödvändiga varor och tjänster, allt från drängar till fina tyger. En modern Mässan är ofta ganska likartade, även om spridningen av skådespelare utklädda till kungligheter kan vara lite missvisande, egentligen.

I USA har en spridning av Renaissance mässor varje år, oftast under sommarmånaderna så att vädret är trevlig. I andra länder, mässor tenderar att ha ett något annorlunda utseende, med mer fokus på utbildning och mindre fokus på kommersialism, och de kan vara mindre riklig i vissa fall. Om du är intresserad av att delta i en renässans rättvist, prova att söka efter "Renaissance rättvis" och din region i en sökmotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.