Vad är en Mountaineering Tent?

Mountaineering tält är tält som är tillverkade för att tåla extrema vädersituationer. Används ofta för vildmarkscamping i kallt klimat, en bergsbestigning tält ger ytterligare utrymme för både boende, sova och lagring av varor. Utseendet på en bergsbestigning tält liknar många andra tält, men har stora skillnader i det använda materialet och det faktiska byggandet av enheten. En egenskap som sätter en bergsbestigning tält skiljer den från andra typer av tält är det material som används för skalet. Medan valet av tyg köra den vanliga skalan av nylon blandningar till duken, kommer vikten av materialet blir tyngre än tält tillverkade för användning på stranden eller för allmänna camping i en skog under sommarmånaderna. Materialet är också starkt belagt att göra det lättare för regn och snö att glida av utsidan av tältet. En annan skillnad mellan en bergsklättring tält och andra typer av tält är placeringen av tältstänger och stödstruktur. En bergsklättring tält kommer ofta huvudnummer och yttre ram av metall stavar som hjälper till att definiera formen på tältet. Detta gör att insidan av tältet att ge mer sammanhängande golvyta.

Tjock maska dörrar är vanligt på de flesta bergsklättring tält. De komplimang tyget dörrar som kan stängas med blixtlås drar om det finns ett behov av att isolera inuti tältet från utsidan element. Det är inte ovanligt att en bergsbestigning tält att ta med två dörrar istället för en, vilket gör att Camper att utnyttja kors ventilation när klimatet är måttlig. Den typiska bergsklättring tält har gott om lagringsutrymme utöver gott om utrymme för sömn och rörelse under dagen. Generellt finns en absid som finns i ena änden av tältet som är idealisk för lagring av bergsklättring leveranser. Förvaringsutrymmet är ofta stora nog att rymma skidutrustning, fiskeredskap och andra objekt som är nödvändiga för överlevnaden av campare.

, medan kostnaden för en bergsbestigning tält är betydligt mer än priset för en enkel stranden eller sommar tält, den här typen av tält sannolikt kommer att pågå i många år. Samtidigt ge mer utrymme, en bergsbestigning tenderar sannolikt inte att kräva en hel del lagringsutrymme när den inte används. Installationen av tältet är också något mer komplicera än en traditionell modell. Många camping entusiaster föredrar att använda sig av en bergsbestigning tält även för tillfälliga helgen användning i ett varmt klimat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.