Vad är en Largemouth Bass?

En largemouth bas, fackspråk som Micropterus salmoides, är en sötvattensfisk hemma i Nordamerika. Det anses vara en högt skattad Sportfish, kanske den mest eftertraktade sötvattensfisk på den nordamerikanska kontinenten. Den largemouth bas är känd som en glupsk kämpe och relativt milda kött. Även om de är bra att äta, söker de flesta fiskare inte dem som födokälla.

De flesta vanliga, largemouth bas fångas mellan 2 och 5 pounds (1 och 2,2 kg). Det är dock inte ovanligt för dem att växa så mycket som 10 pounds eller mer. Världsrekordet largemouth bas fångades nära Jacksonville, Ga den 2 juni, 1932 Den vägde mer än 21 pounds (9,5 kg) och har stått för mer än 75 år som världsrekord. Genom åren har flera anspråk på världsrekordet, bland annat en mycket berömd fallet 2006. En fiskare från Kalifornien som anspråk på en bas som vägde så mycket som 25 pounds (11,3 kg) men det var aldrig en oberoende granskning av officiella skalor. Vidare omständigheterna kring fångst av fisk var något misstänkt. Därför var det officiella protokollet aldrig ut till fisken, som släpptes efter att ha inofficiellt vägs. Fotografier av det fattades också.

Largemouth bas är rovfiskar som lever både floder och sjöar i stora delar av Nordamerika. De arter som livnär sig på andra fiskar, grodor, insekter och andra former av marint liv. De har inga tänder. Trots att de finns i Kanada och Mexiko samt, de är vanligast i USA, där hela idrottsföreningar har hängivet för att hålla arten frisk. Som ett populärt Sportfish, gör largemouth bas riskerar att bli utfiskade.

därför i många stater, och även i vissa lokala jurisdiktioner har ambitiösa program fiske införts som hjälper till med hanteringen av arter. Mindre fisk föds upp och ut i naturen, där många växer upp för att hjälpa återbefolka sjöar och floder. Det är troligt att, åtminstone i vissa sjöar med god tillgänglighet, skulle de arter som alla utan försvinner från dem utan en samvetsgrann management program, som även innefattar dagliga bag och gränser storlek.

Faktum är att i vissa sjöar och floder, finns särskilda regler för bas som inte kan tillämpas på andra vattenvägar i staten. Det är upp till varje marulk vara medveten om dessa regler innan någon fisk från vattnet. I de flesta fall finns särskilda föreskrifter anslagna på båten lanseringar och andra offentliga platser i närheten av vattendrag.

Largemouth bas kan identifieras genom den färgning och storleken på deras mun, som kan öppna vertikalt blir så stora som deras höjd. De har en kräm-färgade till vit mage, som mörknar till en mörkare grönaktig färg mot mörkare området. De har också en mörkgrön rand som löper horisontellt ner i mitten av fisk från gälarna till svans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.