Vad är en Freshwater Aquarium?

En sötvatten akvarium är ett akvarium som använder sötvatten som sitt liv källa för den fisk som bebor det. Den sötvatten akvarium är den utan jämförelse den mest populära typen av akvarium för hem hobby. De är enklare att installera och underhålla än saltvatten akvarier och dessutom något billigare. De viktigaste inslagen i ett sötvatten akvarium är akvarium, pump-och filtersystem. Även om det kan finnas stora variationer mellan pumpar, en djuraffär kan rekommendera en för storleken av akvarium du har. I de flesta fall kan filtret systemet vara ett under-grus, eller en effekt filter, som sitter på baksidan av akvariet. Samtidigt som alla måste underhållas och rengöras i viss mån, när de arbetar på rätt sätt, kommer din sötvatten akvarium skapa en lämplig miljö för många fiskarter. Det bör noteras att tropiska fiskar sorter kan även kräva en varmvattenberedare. Förutom billigare kostnaden för sötvatten akvarium, lägga fisken i det kan också vara mycket billig. Den billigaste är antagligen den vanliga guldfiskar. Två eller tre guldfiskar kan ofta köpas för $ 1 US-dollar (USD). Naturligtvis, som med någon hobby, kan det också vara så dyrt som du vill. Vissa sötvattensfisk kan vara väldigt dyra, det mest exotiska som kan vara mer än $ 100 USD. Generellt sett har antalet sötvattensfisk arter som till ett rimligt pris, som under 10 USD överstiger antalet saltvatten arter som finns i samma prisklass.

För dem som vill starta ett sötvatten akvarium , kit finns i flera olika storlekar och finns på många butiker. Hit hör allt man behöver för att komma igång med ett akvarium hobby. Det finns heller ingen oro pumpen när man köper ett kit, eftersom det kommer att vara anpassade för storleken av akvarium du har. I sötvatten akvarium i en mängd olika storlekar också. Vissa modeller håller bara 1 US gallon (3,78 liter). Några hem akvarier överstiga 250 gallons (946 liter). Kommersiella modeller, som ofta är skräddarsydda för en specifik situation, kan vida överstiga det.

Det är viktigt att komma ihåg att även kommunala vattensystem är sötvatten, kranvattnet kan inte införas direkt i ett sötvatten akvarium i de flesta fall. Putting fisk direkt i ett akvarium fyllt med stadens vatten kommer sannolikt att leda till döden. Vattnet måste behandlas för att ta bort klor och andra föroreningar. Vatten balsam kan köpas som gör det praktiskt taget omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.