Vad är en Aluminum fiskebåt?

En aluminium båt är en båt gjord av aluminium används specifikt för fiske. Många aluminium fiskebåtar anses low-end, entry-modeller. Men det finns vissa aluminium fiskebåtar som är ganska avancerad och levereras med ett antal olika funktioner. Liksom nästan alla produkter, börjar det till ett visst pris och kan bli nästan lika dyrt som du skulle vilja göra det.

För den som söker en båt för att enkelt komma ut på vattnet, en aluminium båt kan vara en av de bättre alternativen. De flesta kan acceptera en liten motor, kanske 5 hästkrafter eller en lite större och kan täcka en bra bit både i sjöar och floder. Många gånger kan ett användbart aluminium båt hittas för ungefär $ 300 US Dollars. Det bör påpekas att aluminium båtar som huvudsakligen används för sötvatten.

Även en aluminium båt ofta håller upp mycket bra i salt vatten, är de inte riktigt gjorda för att vara oceangående fartyg. De är inte så stabila som båtar speciellt för saltvatten och köra en något ökad risk för kantring. Därför är många som använder aluminium båtar i saltvatten hålla sig till vikar och laguner skuggan av de stora havet, där vattnet håller sig lite lugnare. Dessutom kan en tillverkare av aluminium båtar vägrar att hedra full garanti om den används i saltvatten. Men många aluminium båtägare rapport ingen korrosion problem alls med saltvatten användning, så länge båten spolas ner efter varje användning och sköts på rätt sätt.

De flesta aluminium båtar är kända för sin semi-V eller flat botten design. De med en platt botten också kallas johnboat. Generellt är dessa båtar tillverkade speciellt för fiske i mycket grunt vatten, eller åtminstone att kunna få genom grunt vatten för att hitta bra fiskeplatser. Således är de ofta favoriseras av bas fiskare, som ofta söker du efter GameFish i grundare vatten.

Några johnboats är trä, men en aluminium båt erbjuder en rad fördelar, det viktigaste var att vikt. En träbåt väger betydligt mer än en aluminium båt i samma storlek. Detta kommer också att påverka hastigheten i vatten samt bränsleekonomi när du använder en motor.

De flesta av aluminium båtar inte kommer med många funktioner, såsom en förhöjd fiske plattform eller livewell, erbjuder många företag dessa alternativ. Vissa kan även eftermonteras på befintliga båtar. Kostnaden för att göra dessa typer av förbättringar varierar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.