Vad är en Adrenaline Junkie?

Under tider av extrem stress, rädsla eller oro, kommer den mänskliga hjärnan signalen ofta utsättning av en kraftfull stimulerande kemikalie som kallas epinefrin eller adrenalin. Denna plötsliga flod av adrenalin är utformad för att ge kroppen en ökad styrka och medvetenhet under en "kamp eller flykt" situation. När den omedelbara faran har passerat, kommer den genomsnittliga personens kropp ramp sakta tillbaka ner till normala nivåer och ytterligare adrenalinet kommer att absorberas och elimineras. Eftersom denna rush av adrenalin kan föra med sig några av de uppfyller samma effekter som andra läkemedel, däremot kan vissa människor faktiskt bli beroende av naturlig "hög" som de upplevde under evenemanget. En person som längtar frisättningen av adrenalin och är beredd att gå till extrema åtgärder för att få det som brukar betecknas som en adrenalin knarkare . En typisk adrenalin knarkare ofta förknippas med en värld av extrema sporter. Deltagare i sådana farliga sporter som auto racing, fallskärmshoppning och bungyjump inför den reella möjligheten för allvarlig skada eller dödsfall, men dessa sporter också provocera önskat kamp-eller-flygning stressreaktion en adrenalin junkie längtar. Närhelst en extrem Skydiver eller bas hoppare hoppar ur ett flygplan eller kör över kanten på en klippa, han eller hon sätter igång en ström av naturliga hormoner och kemikalier som ger honom eller henne en känsla av att vara fullt levande. En adrenalin knarkare ofta känner sig deprimerade eller omotiverad i hans eller hennes dagliga liv förrän de möjlighet att göra något dödsföraktande anländer. Huvudsak lever ett äkta adrenalin knarkare hans eller hennes liv på någon nivå 10 eller nivå 0.

Extreme sports är inte den enda arena där ett adrenalin knarkare frodas dock. En person med en spänningssökande person söker ofta ute anställning som innebär en hög risk eller drama. En adrenaline junkie kan ta jobb som kräver mod och risktagande, exempelvis en brandman, polis, eller yrkesförsvar soldat. Stress och spänning i att rädda en instängd passagerare från en brinnande bil eller jagar en misstänkt kriminell skulle ge samma typ av kapplöpning som en extrem sport för en adrenalin knarkare. För en adrenalin knarkare, tar på sig ett farligt uppdrag eller volontärarbete för farliga arbetsuppgifter gör honom eller henne att uppleva livet till fullo.

En fråga som många har för en adrenaline junkie totala välbefinnande är hans eller hennes ständiga behovet av fara och dramatik. Vänner och familj en riktigt adrenalin knarkare ofta svårt att upprätthålla en normal relation med honom eller henne. En adrenaline junkie framkallar ofta stå i konflikt med andra bara för att rusa i samband med kampen. Andra som inte håller med en adrenalin junkie's edgy och anarkistisk livsstil kan finna sig marginaliserade eller övergivna. En adrenaline junkie's bottennoteringar ofta så djupt som hans eller hennes höga toner, vilket kan göra det mycket svårt för honom eller henne att upprätthålla en normal, fungerande livsstil. Om en adrenalin knarkare är inte dödas eller skadas allvarligt i aktiva arbetet med sin nästa "hög", då han eller hon kan på sikt bränna ut sig från effekterna av en hänsynslös livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.