Vad är brädspelet Go?

brädspelet Go är ett gammalt brädspel som har sitt ursprung i Kina långt innan det första århundradet. Detta brädspel har bedrägligt enkla regler, men det kan ta en livstid att bemästra, vilket många människor att jämföra det med schack. Faktum är att gå mycket mer komplicerat än schack, med miljontals potentiella mönster för lek. På engelska, att skilja mellan "go" som i "hon går till affären" och "Go" som i brädspelet, många kapitalisera Direkt när man hänvisar till brädspelet. Detta brädspel kallas även baduk , iGo , wei ch'i , eller weqi , beroende på region. Även om det har sitt ursprung i Kina spreds den snabbt till Japan och senare Korea, och blev mycket viktigt kulturellt i Asien. Mastering och spela brädspelet Go var en viktig del av välutbildade människas liv, och berömda Go spel ofta frågor av brinnande diskussion i intellektuellt samhälle.

Go är ett strategiskt brädspel för två spelare, där spelare kampen för kontroll av ett rutnät genom att placera vita eller svarta stenar på skärningspunkterna av linjerna i rutnätet. Förutom att vara ett strategispel, är Gå också en omgång estetik. Högutbildade spelare ser en Gå ombord som ett konstverk förutom ett samspel av strategi, och en vacker styrelse ses som en ömsesidig komplimang för båda spelarna.

Reglerna i Go är ganska enkla. Varje spelare får flytta en sten per varv, placera stenen på nästan varje punkt på bordet. Stenarna kan kopplas samman till kedjor, som i huvudsak sin tur till större stenar. Kedjor används för att få kontroll över territoriet i styrelsen, och spelarna kan använda kedjor att omringa stenar placerats av sina motståndare för att "fånga" dem, ta bort dem från spelbrädet. I brädspelet Go, förhindrar "ko regeln" spelare från att delta i cirkulära rörelser. Med andra ord, om en pjäs skulle resultera i ett cirkulär logik mönster där kontroll över en del av styrelsen helt enkelt skulle gå fram och tillbaka i oändlighet, är utvecklingen inte lagligt. Spelet slutar när ingen av spelarna kan gå lagligt.

Av konvention, när du spelar brädspelet Go, folk brukar spela i tystnad. Skramlande bitarna i deras container anses dålig form, även om det är tillåtet att klicka på stenar på bordet när de gör något. Stenar och kartong är ofta noga utvald för bästa resonans Just därför, faktiskt.

som schack, mastering reglerna i brädspelet Go allmänhet tar bara en eftermiddag, utan att lära sig konsten att spelet kräver många års skicklighet. Go är särskilt populär bland matematiker, som åtnjuter den komplexa logiska mönster i styrelsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.