Vad är avsiktligt grundstötning?

Avsiktliga grundstötningen är ett straff i fotboll där quarterbacken kastar bort bollen för att undvika att bli påkörd av en defensiv spelare. I NFL, är straffet för uppsåtligt grundstötning i allmänhet en 10-yard förlust och en förlust av dun, men det kan ändras beroende på var quarterback är placerad när han kastar bollen.

Om quarterbacken är mer än 10 meter bakom raden av gruff när han begår ett uppsåtligt grundstötning straff, bollen är placerad vid varvet linje från vilken han kastade bollen. Detta ändå leder till en förlust av nedåt. Om quarterback är i hans eget slut zon när han begår ett uppsåtligt grundstötning straff, är resultatet en säkerhet, som beviljar två punkter till defensiva laget. Det anfallande laget då måste sparka bollen tillbaka till den defensiva laget. En quarterback kan undvika en avsiktlig jordning straffavgift på flera sätt. Om det finns en godkänd mottagare i det område där bollen är kastad, finns det ingen avsiktlig grundstötning. En behörig mottagare skall normalt vara en bred mottagare, springa tillbaka eller stram slut, och han måste ha åtminstone en rimlig chans att fånga passet i syfte att hindra den påföljd. är quarterbacken också tillåtet att kasta bort bollen, beroende på var han befinner sig på fältet. Det är ett påhittat område som sträcker sig mellan de offensiva tacklar-de två yttersta medlemmarna i de offensiva linjen, utom den snäva slut-och bakåt oändligt från linjen för gruff där avsiktliga grundstötning är inte tillåtet. Detta område är ofta kallad "ficka". Om quarterback klättrar i sidled utanför vänster eller höger tackla eller utanför fickan, kan han sedan kasta bort bollen utan att straffas för avsiktliga grundstötning. Kastlängd måste åtminstone nå linje gruff, oavsett om en berättigad mottagare är i närheten.

Logiken bakom påföljd avsiktliga jordning är: Vad skulle ha hänt om quarterbacken inte kastat ut boll? Flesta påföljder resultera i en negation av pjäsen, vilket innebär att om en påföljd händer på först ner förlorar laget varven men det är fortfarande ned först.

Uppsåtliga grundstötning, Men görs för att undvika en säck, och om en säck hade skett, skulle laget ha förlorat båda varven och ner. En säck på tredje leder ner till fjärde. Därför straff för avsiktliga grundstötning inkluderar en förlust av nedåt. Dessutom, om en säck hade inträffat i målzonen, skulle resultatet bli en säkerhetsrisk. Sådan är straffet för avsiktliga jordning i målzonen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.