Vad är Västkusten Offense?

Västkusten Offense ofta tänkt att hänvisa till den fenomenala prestanda 49ers och deras tre Super Bowl segrar 1981, 1984 och 1988. Egentligen västkusten Offense, ett begrepp myntat av Bernie Kosar, en fd quarterback för Cleveland Browns tillämpas på brott strategi som används av Chargers och Raiders.

Termen Västkusten Offense som används av Kosar avses specifikt till en typ av offensiv strategi som var anställd först av San Diego Chargers på 1960-talet. Bill Walsh, tränare för Niners under Halcyon Days med seger fulländat en typ av West Coast Offensiv strategi när du arbetar med Cincinnati Bengals.

Walsh väckt strategin till Niners 1979, men det är Walsh är version på västkusten Offense som var anpassade från den ursprungliga strategin. De flesta nu tror på västkusten Offense som synonymt med Walsh version. som bygger huvudsakligen på västkusten Offense fastställd av Walsh är inriktad på att kasta kort passerar i början delen av spelet. Målet är att föra bollen tre till fyra varv åt gången för att först göra nedskrivningar, långsamt och därigenom, avgas på motståndarlagets försvar. I allmänhet är igång spelet inte utnyttjas förrän sent i spelet.

Ofta var långa passerar inte användas om det fanns en tydlig öppning. Långa bollen var målsättningen att hålla försvaret av det andra laget att spela så länge som möjligt. Samt syftar Västkusten Offense att sätta upp punkter tidigt i spelet, vilket gör det svårare för motståndarlaget att komma ikapp. The West Coast Offense tenderade att använda kränkande ryggar som mottagare, alltså ett stort antal mottagare sprang till utvalda platser i hopp om att en mottagare skulle vara öppen. Detta skickade försvar klättra i alla riktningar för att blockera mottagare utan att sotigt för betyget störningar. Den ursprungliga Västkusten Offense använde samma strategi, men kort går var mindre vanliga. Mottagare tenderade att gå vidare downfield. Nyckeln till Walsh's West Coast Offense var "kort" med flera skrivningar innan uppnå en första down.

Walsh var också känd för skript de första 15 spelar i ett spel. Detta var bra eftersom det tillät tränare att iaktta brister i motståndarlagets försvar, som skulle kunna användas senare i spelet. Emellertid kan det också ses som en svaghet när de spelar helt klart inte arbetar mot en motståndarlagets försvar.

På det stora hela var Västkusten Offense mycket effektiv särskilt under 1980-talet för Niners. Det kan emellertid också sägas att den höga kvaliteten på spelarna påverkat effektiviteten på västkusten Offensiv. Quarterbackar gillar Joe Montana och Steve Young är kända för sin atletiska förmågor. Som väl var mottagare som Jerry Rice, Dwight Clark och John Taylor mycket framgångsrika i att fånga den korta pass. Således kan man säga på västkusten Offense kombinerad extrem skicklighet och agility med genomtänkt strategi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.