Vad är Uppblåsbara kajaker?

Uppblåsbara kajaker är den perfekta lösningen för alla idrottsutövare som saknar utrymme för en traditionell Hardshell kajak. Ljus, säker och stabil, uppblåsbara kajaker kombinera hållbarhet för en traditionell kajak med att överföra en uppblåsbar båt. Kustbevakningen räddningsuppdrag och många militära organ anser nu uppblåsbara kajaker och båtar som standardutrustning, som talar om deras tillförlitlighet. En av de största fördelarna med uppblåsbara kajaker är priset. Även hardshell kajaker kan köra in i tusentals amerikanska dollar (USD), kan du hitta bra kvalitet uppblåsbara kajaker för så lite som 150 dollar. Även om många faktorer, såsom storlek och varumärke, påverka priset på en uppblåsbar kajak, är det fortfarande möjligt att hitta något som är både prisvärd och långvariga. Portabilitet är en annan fördel med uppblåsbara kajaker. De kan vikas till storleken av en resväska och lagras nästan var som helst, så länge det inte finns några extrema temperatur och luftfuktighet i området.

Äldre uppblåsbara kajaker gjordes av neopren eller Hypalon, men nya modeller är vanligen tillverkade av PVC eller annan stark plast. Kvalitet konstruktion är avgörande när man väljer en uppblåsbar kajak. Billigt gjort modeller tenderar att falla isär i sömmarna och få punktering regelbundet. De kan vara ett bra alternativ för barnen att paddla runt, men allvarliga kajakpaddlare ska leta efter något mer tillförlitlig.

God kvalitet uppblåsbara kajaker har flera luftkamrar, i motsats till en enda kammare i de billigare modellerna. Detta garanterar flotten kommer att hålla sig flytande trots att punkteras. Det viktigaste tecknet på kvalitet i en uppblåsbar båt, dock är kvaliteten på utförande. Stark, fast sömmar är ett tecken på en uppblåsbar kajak som kan stå missbruk av både långa resor och klass IV Whitewater. God kvalitet kan också kännas igen på närvaron av tillbehör, såsom tyg golv och väskor. Även om inte nödvändigt, lägger de till användarens komfort och kan bidra till att förlänga livslängden på kajaken.

motsats till vad folk kanske tror, uppblåsbara kajaker kommer inte "pop". De får dock sönder eller punktering, då du kan få alla verktyg som behövs för reparationer, inklusive lim och tyger som helst utomhus butik. Flesta uppblåsbara kajaker kommer med en pump, även om det kan vara en bra idé att punga ut för en hög kvalitet pump. Pumping en uppblåsbar kajak är hårt arbete och en bra pump kan göra hela skillnaden.

När du är osäker är det bäst att besöka en återförsäljare. En kvalificerad säljare kan hjälpa en eventuell köpare att hitta den perfekta flotten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.