Vad är Tour de France?

Tour de France är en cykelloppet hålls varje år där konkurrenterna cykel genom olika delar av Frankrike för att avgöra vem som är segrare. Denna händelse är en ansträngande tävling där cyklister genomsnittlig hastighet nära 25 miles per timme (40 kilometer per timme) och arbeta sig igenom plana markområden samt genom branta berg passager och klättrar. Ställ in i olika etapper, den knuttar täcka ungefär 2. 125 miles (3. 500 mil) under en 23-dagarsperiod.

Över historia av Tour de France bara två icke-européer någonsin har stått i segrarens cirkel-Greg LeMond 1986, 1989 och 1990, och Lance Armstrong, som har vunnit de senaste sex tävlingarna (1999-2004). Dessa män, båda amerikaner, har väckt en hel del stolthet och intresse för cykling samfundet i USA. Armstrong särskilt presenterar en övertygande siffra. Diagnostiserats med testikelcancer 1996, en cancer som spridit sig till stora delar av kroppen-inklusive hans hjärna, Armstrong fick en femtio procent chans att överleva. Genom strålning och kemoterapi, Armstrong bort hans kropp av sjukdomen och fortsatte med att vinna sin första Tour de France 1999, ridning som medlem i USA Post Office team.

Armstrongs sex raka segrar i händelse slog rekordet som innehas av spanjoren Miquel Indurain, som hade postat fem Tour de France vinner. Under 1999-2003 sträcka, spelade Tysklands Jan Ullrich roll brudtärna när han slutade tvåa efter Lance Armstrong varje år. 2004 hittade Ullrich, en av Armstrongs mest beundrade fiender, att hämta hem en fjärdeplats finish.

Tour de France själv tar och tävlande både genom några av Frankrikes mest vackra och historiska områden. Tävlingen har vanligtvis sex till åtta av sina 21 etapper genom natursköna, men svårt, fjällterräng i Alperna och Pyrennes. Tour de France är normalt hålls ini juli och concluds i Paris, ljusets stad. För individer och entusiaster cykling som vill uppleva skönheten i Frankrike och det spännande cykling diverse etapper på Tour, Tour de France Cycling semestrar har blivit ett populärt resmål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.