Vad är Parimutuel Betting?

Parimutuel betting är en typ av spel där insatsen är sammanförts före en händelse och fördelas bland dem som lyckats att satsa på rätt sätt när resultatet har fastställts. Det är en vanlig form av vadslagning på sportevenemang såsom hästkapplöpning, och praxis är spridd över hela världen. I vissa fall kan parimutuel vadhållning vara den enda rättsliga spelform tillgänglig. Det parimutuel betting utvecklades i Frankrike i slutet av 1800, och systemet har inte förändrats mycket sedan dess. Huvudsak deltagarna i systemet samman sina medel i hopp om att få en större avkastning. Odds och potentiell avkastning kontinuerligt beräknas så att spelarna kan ha en uppfattning om hur mycket pengar de har något att vinna, hur mycket pengar beror på hur mycket pengar som insats totalt. När en händelse börjar, Inga fler insatser görs. Huset tar vanligtvis en nedskärning av medlen, och ytterligare en procentenhet kan tas bort för beskattning. Resten av poolen betalas ut i slutet av händelsen. Spelarna får stå för att göra en stor summa pengar, särskilt om de satsar mot höga odds som visar sig vinna, men de kan också förlora sin insats helt och hållet genom att inte förutse resultatet av loppet på rätt sätt.

Förmodligen, minskar parimutuel betting illegal vadslagning, eftersom det lätt kan regleras och spelarna kan ha förtroende för bookies som använder systemet. Systemet är inställd för att fungera både på och utanför banan, med vissa människor placera insatser från bekvämligheten i sina egna hem, utan att bevittna händelsen i fråga. Dock finns en möjlighet för illegal vadslagning fortfarande existerar, människor som är obekanta med spelande kanske vill överväga noga undersöka kvalifikationer sin bookmaker, för att deras insats läggs lagligt. Den franska termen kan översättas med "group betting," en hänvisning till det faktum att parimutuel vadslagning bygger på samarbete i en grupp, med de fördelar som är mycket högre när fler människor bet. Systemet fungerar även till fördel för huset, genom att säkerställa en uppsättning minskning av de medel som satsas. Husets används för saker som banhållning se till att anläggningen är ren och behaglig att besöka.

Spel och vadhållning kan vara farligt tidsfördriv. Oerfarna spelare kan förlora stora summor pengar mycket snabbt, och det kan vara svårt att ta reda på var man går fel. Det är viktigt att komma ihåg att en stor del av spel är skicklighet, med professionella spelare är extremt väl bevandrade i den händelse som de satsar på. Även tur kan säkert hjälpa till, bör man inte lita på det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.